Skip to content

Dovilė ir Sara – tarptautinių plaukimo varžybų nugalėtojos

MI informacija

Gegužės 3–5 d. Anykščių plaukimo baseine „Bangenis“ jau keturioliktąjį kartą surengtas tradicinis tarptautinis plaukimo sprinto festivalis „Anykščiai – 2012“. Renginyje dalyvavo daugiau nei 450 plaukikų iš 6 valstybių 36 klubų – Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos ir Lietuvos.

Organizatoriai stengiasi kasmet pasiūlyti jo dalyviams naujovių, kiekvienam renginiui suteikti išskirtinumo. 2012 m. Anykščiai yra Lietuvos kultūros sostinė, todėl mieste visus metus vyks gausybė kultūros ir sporto renginių, o viešosios įstaigos „Sveikatos oazė“ organizuotas festivalis – vienas iš jų. Festivalio veidas – geriausias šalies plaukikas, anykštėnas Giedrius Titenis.

Dalyviai buvo suskirstyti į keturias amžiaus grupes ir varžėsi devyniose 50 m ir 100 m plaukimo rungtyse dėl 63 medalių komplektų, o patys geriausieji (vyrų ir moterų amžiaus grupėje) – ir dėl solidžių piniginių prizų (I vieta – 1000 Lt, II vieta – 750 Lt, III vieta – 500 Lt).

Ignalinos plaukikai vėl garsino mūsų miesto vardą ir kovojo dėl aukščiausių apdovanojimų. Aukštą lygį pademonstravo Dovilė Mikoliūnaitė. Šįkart, pagal varžybų nuostatus, Dovilei teko dalyvauti suaugusiųjų grupėje bei grumtis su pajėgiomis Baltarusijos, Latvijos bei Lietuvos rinktinių narėmis. Geriausia mūsų plaukikė 50 m krūtine rungtyje (rezultatas 32,64 – asmeninis bei Ignalinos r. rekordas) aplenkusi visas varžoves iškovojo aukso medalį, o 100 m krūtine (rezultatas 1 min. 12,05 sek. – asmeninis bei rajono rekordai) liko trečioje vietoje. Dovilė taip pat pateko į 100 m kompleksinio plaukimo finalinį plaukimą (1 min. 08,25 sek. – asmeninis bei rajono rekordas) ir liko ketvirtoje vietoje. Susumavus taškus pagal reitingą, mūsų sportininkė liko penktoje vietoje, iki trejetuko jai pritrūko tik 23 taškų.

Kita mūsų plaukikė Sara Aškinytė jaunučių amžiaus grupėje iškovojo auksą 100 m kompleksinio plaukimo rungtyje bei bronzos medalį 100 m krūtine rungtyje. Į tris finalinius plaukimus vaikų amžiaus grupėje tarp metais vyresnių plaukikų pateko Erikas Kapočius. Jis 50 m krūtine rungtyje laimėjo sidabro medalį, 100 m krūtine liko ketvirtas, o 100 m kompleksu – šeštas. Eimantas Mačėnas, vienintelis iš Lietuvos atstovų, pateko į 100 m nugara rungties finalinį plaukimą jaunių amžiaus grupėje ir iškovojo šeštąją vietą. Plaukdamas 100 m krūtine savo asmeninį ir rajono rekordus ženkliai pagerino Joelis Aškinis (1 min. 09,57 sek.) ir tarp metais vyresnių plaukikų jaunių amžiaus grupėje liko dešimtas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje