Skip to content

Atsirito nauja telefoninių sukčių atakų banga

MI informacija

Telefoniniai sukčiai nesiliauja skambinti rajono gyventojams. Rajono policijos komisariato (Ignalinos PK) pareigūnai gegužės 12–15 d. užregistravo 5 atvejus dėl sukčių skambučių į laidinius telefonus. Nors per žiniasklaidą nuolat skelbiama apie padažnėjusius sukčių bandymus iš gyventojų apgaule išvilioti pinigus, tačiau gyventojai vis dar patikliai patenka į apgavikų pinkles.

Gegužės 12 d. ignalinietė pranešė, kad jai nuolat į laidinį telefoną skambina sukčiai, apsimetę anūkais, ir prašo pinigų. Pranešėja visuomet patikslina gautą informaciją su giminaičiais.

Tą pačią dieną į Ignalinos PK atvyko 72-ejų ignalinietė. Teigė, jog jai apie 17 val. taip pat paskambino asmuo ir prisistatė pažįstamu, pranešė apie padarytą eismo įvykį, kurio metu sužalojo mažametę mergaitę iš labai skurdžios šeimos. Skubiai reikalingi pinigai, kad nebūtų pranešta policijai. Iš pranešėjos skambinusieji išviliojo 2000 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gegužės 13 d. Rimšės sen. Žibakių k. gyventojas pranešė, kad į jo laidinį telefoną paskambino asmuo, prisistatęs giminaičiu, ir pranešė, jog padarė avariją ir jam reikalingi pinigai. Dėl reikiamos pinigų sumos apgavikas žadėjo paskambinti kitą dieną ir susitarti dėl susitikimo. Pranešėjas po pokalbio paskambino giminaičiui ir įsitikino, jog nebuvo jokio eismo įvykio.

Gegužės 14 d. gautas ignalinietės pranešimas, kad jai skambino nepažįstamas vyriškis, kuris pranešė, jog jos anūkas nutrenkė mergaitę ir šiuo metu reikia 5000 Lt. Pranešėja įsitikinusi, jog skambino telefoniniai sukčiai.

Tą pačią dieną gautas didžiasalietės pranešimas, kad jai paskambinęs asmuo prisistatė anūku ir pranešė apie padarytą eismo įvykį bei sužalotą žmogų, prašė neva gydymui reikalingų pinigų. Tačiau pranešėja paskambino dukrai ir sužinojo, kad anūkas į jokį eismo įvykį nepakliuvo.

Pareigūnai primena, kad į laidinio ryšio telefoną anksčiau skambindavo nepažįstamas asmuo, kuris prisistatydavo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos ar policijos tyrėju ir pranešdavo, kad neva į to žmogaus banko sąskaitą pervedamos didelės pinigų sumos ir taip „plaunami“ pinigai. Po to sukčius įtikina, jog norint sustabdyti neteisėtą ir nusikalstamą veiką, reikalingi elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenys su visais slaptažodžiais. Dabar čia išvardyti telefoninių sukčių atvejai įrodo, kad apgavikai renkasi kitą taktiką, kuomet paskambinę pasinaudoja žmonių netikėtumu ir susijaudinimu, prašo perduoti pinigus atvykstančiam asmeniui arba papildyti sąskaitą.

Dar kartą perspėjame rajono gyventojus dėl galimų panašių sukčiavimo atvejų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje