Skip to content

Dainuojančių vyturių dainos Europos dienai

Praėjusį penktadienį Laisvės aikštė linko nuo dainų ir publikos klegesio – vyko renginys, skirtas Europos dienai „Kartu mes – jėga“. Senoji Europa šiuos metus dar yra paskelbusi aktyvaus senėjimo ir kartų solidarumo metais, todėl renginys  buvo pritaikytas ir šiai progai: bendrų užsiėmimų prasimanė ir močiutės, ir anūkai.

Diena žarstė saulės spindulius, tad susirinko nemažai miestelėnų. Juos pasveikino savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Mačys ir trumpai tądien Ignaliną aplankęs Seimo pirmininkės pavaduotojas Česlovas Juršėnas. Jie prisiminė Europos Sąjungos kūrimo idėjas, mūsų prisijungimo prie šios bendrijos svarbą bei realius, ES remiamus darbus, kurių daugybę jau padarytų ir daug daromų Europos pinigais matome ir mieste, ir kaime.

Po sveikinimų ir dėkojimų, aikštėje „pragydo“ rajono estradinės dainos festivalio „Dainuokit, vyturiai“ dainininkai: solistai, duetai, ansambliai. Tai tradicinis renginys, kasmet žydinčią gegužę sukviečiantis dainuojančius rajono žmones. Šiemet dalyvių nebuvo daug – tik devyni, kurie atliko po du kūrinius. Tad koncertas neužsitęsė. Pasirodė ignaliniečiai solistai: Leta Kalinauskaitė, Vaidas Utka, Valerijus Ksenzovas ir vidiškietė Viktorija Bučelienė, Olgos Paukštienės ir jos mokinio Justino Ruko bei kazitiškėnų Danutės Gasiūnienės ir Bronytės Bakšienės duetai.  Pasirodė ir trys  vokaliniai ansambliai: „Iš širdies“ (vad. Loreta Kuksėnienė), „Putinas“ (vad. Lionė Gruodienė) bei visai neseniai susibūręs Vidiškių gimnazijos mokytojų ansamblis (vad. Viktorija Bučelienė).

Kol čiulbėjo, ulbėjo vyturiukai ir vyturėnai, šalia scenos aikštėje vyko įvairios akcijos, kūrybinės dirbtuvės, žaidimai. Į juos įsisuko įvairaus amžiaus šventės dalyviai: vieni (daugiausia vaikai) lankstė origamius, ant jų kampučių užrašydami savo senolių vardus ir po to iš lankstinių lentoje dėjo užrašą „Kartu mes – jėga!“, kiti, prisišlieję prie močiučių, kantriai mokėsi nėrimo, mezgimo ir kitokių rankdarbių paslapčių (kaip toje dainoje – mezgė kelią), treti rinkosi prizus, atsakinėdami į klausimus apie Europos Sąjungą ir jos šalis. Kartu triūsė ir tėveliai, ir seneliai, ir anūkai.

Akcijoje „Ratukas, ratukas ir bus kilimukas“ savanorės iš pagyvenusių žmonių klubo „Rudenėlis“ ir bibliotekininkės mokė, kaip vąšeliu nunerti apvalius spalvingus kilimėlius, kurie čia pat dėlioti ant aikštės grindinio. Nutarta, kad nunerti takeliai po šventės bus padovanoti rajono senelių globos namams.

Šias akcijas atrakcijas, kaip ir visą šventę, organizavo Kultūros ir sporto centras bei Viešoji biblioteka, finansavo Europos komisijos atstovybė Lietuvoje. 

Aikštėje vyko dar viena atrakcija, pavadinta angliškai „flash mob“. Pagal esmę, tai reginys, kai kartu vienoj vietoje šoka įvairaus amžiaus žmonės. Močiučių tarp šokančių nesimatė, bet vaikų ir tėvelių trypė nemažas būrys. Ypač stengėsi patys mažiausieji, kurie žiūrintiems ir sukėlė daugiausia šypsenų.

Viso renginio metu aikštėje buvo platinami informaciniai lankstinukai, žemėlapiai, skrajutės, lipdukai, kita informacinė medžiaga apie Europą ir Europos Sąjungą. Įdomi ir naudinga, o ne vien makulatūrai tinkama.

Europos dienai skirtas šurmulys baigėsi pasiutusiai linksmu temperamentingųjų „Patrulių“ grupės (dueto) koncertu. „Patruliai“ šėlo ne tik ant scenos, jie šoko ir dainavo kartu su žiūrovais, vaikų minia. Šis spalvingas ir dinamiškas renginys vieniems buvo linksma pramoga (kartu su „Patruliais“ bandė dainuoti dauguma žiūrovų), kitiems – priminimas, kad priklausome Europai, esame jos dalis.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje