Skip to content

Ignalinos policijos pareigūnės susitiko su linkmeniškiais

MI informacija

Rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio tyrėja Erika Bindoriūtė ir Organizacinės grupės specialistė Jurgita Zenkuvienė susitiko su Linkmenų seniūnijos seniūnu Jonu Alekna, socialine darbuotoja Vlade Adomavičiene, Naujasodžio seniūnaičiu Antanu Abeliu, Linkmenų seniūnaičiu Sigitu Mackoniu, Vaikų teisių apsaugos tarnybos vyr. specialiste Viktorija Rušinskaite.

Susitikimo metu Linkmenų seniūnas džiaugėsi pareigūnių apsilankymu, pasakojo ir detalizavo aktualias seniūnijai problemas. Susirinkusieji negailėjo gražių žodžių pareigūnams – už atsakingą, kruopštų darbą, už apsilankymus, nuolatinius linkmeniškių stebėjimus tarsi pro padidinamąjį stiklą.

E. Bindoriūtė dalyvavusius pasitarime supažindino su aptarnaujamoje seniūnijoje padarytų teisės pažeidimų ir nusikalstamų veikų statistika 2012 m. sausio–gegužės mėnesiais, su 2011 m. spalio 21 d. Nr. 89-IN-106 bendradarbiavimo sutartimi, kurią pasirašė Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Linas Pernavas ir Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacija. Akcentavo, jog šia bendradarbiavimo sutartimi šalys bendrauja teikdamos konsultavimo paslaugas, rengdamos bendrus nusikalstamų veikų prevencijos projektus, keičiasi informacija, stiprindamos vietos valdžios, bendruomenių ir policijos partnerystę bei aktyvindamos Utenos apskrities bendruomenių judėjimo veiklą gyventojų saugumo ir nusikalstamų veikų prevencijos srityse.

Ypatingą dėmesį pareigūnė skyrė Linkmenų seniūnaičiui S. Mackoniui, kuris ypač aktyviai bendrauja su gyventojais, o bendradarbiaudamas kartu su apylinkės inspektore kuria saugios kaimynystės grupes ir prisideda prie darnios visuomenės, saugios gyvenamosios aplinkos kūrimo.

Pats iniciatorius susirinkime taip pat netylėjo, nuolat kvietė susirinkusiuosius aktyviai bendradarbiauti, kovojant su neigiamais reiškiniais, kurtis į saugios kaimynystės grupes, domėjosi esamomis problemomis, siūlė jų sprendimo būdus.

Linkmenų seniūnijos socialinė darbuotoja supažindino visus su probleminėmis šeimomis, jiems suteikiama pagalbą ir paramą. Seniūnas Jonas Alekna džiaugėsi, kad jau rudenį seniūnijos patalpos bus perkeltos į buvusią mokyklą. Pasidžiaugė, kad Linkmenų seniūnija yra viena iš saugiausių seniūnijų visame rajone. Kvietė policijos atstovus birželio 22-ąją į Linkmenyse organizuojamą Joninių šventę padėti užtikrinti viešąją tvarką ir visuomenės saugumą.

Po prevencijos grupės susitikimo, pareigūnės kartu su energingu ir veikliu Linkmenų seniūnaičiu S. Mackoniu pėsčiomis lėkė susitikti su linkmeniškiais, susibūrusiais į saugios kaimynystės grupes. Ne tik kalbėjome apie minėtos grupės sukūrimą, pagrindinius principus ir tikslus, bet ir kaip apsaugoti savo sunkiai užgyventą turtą, apsisaugoti nuo vis aktyviai veikiančių telefoninių sukčių. Moterys šypsojosi ir teigė: „Šiandien mus aplankė uniformuoti angelai sargai. Sėkmės, stiprybės Jums“.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje