Skip to content

Pasienyje svečiavosi naujai paskirtas VRM ministras

MI informacija

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas ir viceministras Mindaugas Ladiga praėjusį penktadienį lankėsi Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) padaliniuose ir dalyvavo Liudvinave vykusioje Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą 8-erių metų sukakties minėjimo šventėje. Ministras, kelionę pradėjęs Trakų r. Paluknio kaime esančioje VSAT Aviacijos rinktinėje, vėliau, lydimas VSAT vadovybės – vado generolo Vainiaus Butino ir Štabo viršininko pulkininko Valentino Novikovo – sraigtasparniu nusileido Ignalinos rinktinės Pūškų užkardos teritorijoje.

Skrydžio metu delegacija iš pasieniečių sraigtasparnio apžiūrėjo prie sienos su Baltarusija įrengtą VSAT infrastruktūrą. Ignalinos rinktinė šiuo metu saugo 240 km ilgio sieną su Baltarusija, kuri yra ir Šengeno sutarties valstybių išorės siena. Be pačios fizinės sienos apsaugos įrenginių, stebėjo Papelekio, Adutiškio ir Tverečiaus pasienio kontrolės punktus, kuriame dirbantys VSAT pareigūnai atlieka asmenų ir transporto priemonių, vykstančių per valstybės sieną, tikrinimą.

Pūškų užkardoje delegacijos nariams Ignalinos rinktinės vadas pulkininkas Vladimiras Ščajevas pristatė Ignalinos rinktinės veiklos organizavimo ypatumus, rezultatus ir problemas. Ministerijos vadovai pasidalino mintimis apie strateginius planus bei perspektyvas, apžiūrėjo užkardos teritoriją, turimą techniką ir ginkluotę.

Susitikimas su VSAT padaliniais tęsėsi Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinėje (IAEAR), kur buvo pademonstruotas filmas apie specifines pareigūnų vykdomas fizinės objekto apsaugos funkcijas ir kasdienę tarnybą.

Artėjant pusiaudieniui, visa delegacija, prie kurios prisijungė ir Visaginio atominės elektrinės generalinis direktorius Rimantas Vaitkus, vyko į trijų valstybių – Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos – sienų sankirtos vietovę, vadinamą Liudvinavu. Čia trijų šalių sienų sankirtos tašką žymi specialus trišalis sienos ženklas, o aplinkui yra kuriamas savotiškas smulkiosios architektūros – stogastulpių parkas. Idėjos sumanytojas, IAEAR vadas Vladas Beržanskas, ieško bendraminčių ir siekia, kad kiekvienais metais, minint Lietuvos Europos Sąjungoje gimtadienį, ši vietovė pasipuoštų dar vienu nauju kūriniu. Toks renginys vyko ir VRM ministro vizito metu, kai Visagino merė Dalia Štraupaitė atidengė aštuntąjį stogastulpį. Tai Visagino savivaldybės dovana. Renginio programą paįvairino VRM reprezentacinis pučiamųjų orkestras bei Visagino miesto liaudies instrumentų kapela „Samanyčia“.

Minėjimo svečiai pasisakymų metu dėkojo aplinkinių Ignalinos ir Zarasų rajonų bei Visagino miesto savivaldybėms už supratimą, sklandų bendradarbiavimą, o pasieniečiams – už saugumo ir ramybės palaikymą. Ministras A. Melianas kalbėdamas sakė nesitikėjęs, jog šioje atokioje pasienio ruožo vietovėje taip tvarkingai ir jaukiai sutvarkyta aplinka, vyksta prasmingi renginiai. Jo manymu, tai lemia bendri siekiai ir pareigos supratimas. VSAT vadas V. Butinas visiems linkėjo ištvermės, kantrybės ir taip pat pažadėjo, kad minint 9-ąjį Lietuvos Europos Sąjungoje gimtadienį, šis parkas pasipuoš dar vienu meno kūriniu – nuo VSAT. Susirinkusieji šią naujieną palydėjo plojimais.

Ignalinos rinktinės pasieniečiai įvairių minėtinų datų bei profesinės šventės proga Liudvinavo vietovėje organizuoja šventes, iškilmingas rikiuotes, minėjimus. Pernai birželio 29-ąją čia buvo šventiškai paminėta trijų valstybių sienų sankirtos žymėjimo 10-ties metų sukaktis.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje