Skip to content

Į Ignaliną atvyksta „Rožinio kaspino“ autobusėlis

MI informacija

„Nedelsk dėl savęs ir tų, kurie tave myli“ – su šiuo devizu jau 10-tus metus prevencinio projekto prieš krūties vėžį „Rožinio kaspino“ autobusėlis nuo birželio 1 d. suks ratą aplink Lietuvą. Birželio 2 d. jis užsuks ir į Ignaliną.

Projekto „Nedelsk“ patikrose per 9-erius metus Lietuvoje patikrinta daugiau nei 70 000 moterų, rasta daugiau nei 600 krūties vėžio įtarimų bei apie 8000 gerybinių krūtų patologijų.

„Rožinio kaspino“ autobusėlis mūsų rajone lankėsi 2003–2011 m. Nemokamai susipažinti su krūties vėžio požymiais, išmokti pirmąją savityros pamoką bei pasikonsultuoti su onkologais galėjo Ignalinos, Didžiasalio, Dūkšto, Mielagėnų, Vidiškių, Kazitiškio, Grybėnų, Rimšės, N. Daugėliškio, Tverečiaus ir Strigailiškio, Ceikinių, Linkmenų moterys. Iš viso rajone nemokamai pasitikrino 1204 moterys, vienuolikai iš jų rasta krūties vėžio požymių ir jos nukreiptos tolimesniems tyrimams ir gydymui.

Šiemet „Rožinio kaspino“ autobusėlis Ignalinoje lankysis birželio 2 d. nuo 14.30 iki 18.30. Jis stovės prie Visuomenės sveikatos biuro, Ateities g. 23, Ignalina. Tel. registracijai: 52338 arba 52106.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje