Skip to content

Iš policijos suvestinių…

Vagystės

Gegužės 23 d. Puziniškio k. (Linkmenų sen.) gyventojas pranešė, kad Palūšėje pavogtas benzopjūklas „Stihl 029“, kuris buvo paliktas prie valtinės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tą pačią dieną Šiškinių k. (Linkmenų sen.) iš nesaugomos ir neužrakintos pavėsinės pagrobti benzininė žoliapjovė ir trimeris, priklausantys 56-erių A. P. Žala – 800 Lt. Turtas nuo vagystės nedraustas. Signalizacija neįrengta. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Naujas sukčių atakų škvalas

Gegužės 23 d. 79-erių Bieniūnų k. (Rimšės sen.) gyventoja pranešė, kad jai paskambino telefoniniai sukčiai ir pasakė, kad neva anūkas pakliuvo į bėdą ir reikia pinigų. Ji paskambino anūkui ir įsitikino, kad jam viskas gerai ir jokių pinigų nereikia.

72-ejų Dietkauščiznos k. (Tverečiaus sen.) gyventoja pranešė, kad jai į telefoną paskambino telefoniniai sukčiai, kurie pakartojo istoriją dėl anūko. Moteris taip pat paskambino sūnui, kuris paaiškino, kad viskas gerai ir jokių pinigų nereikia.

Sukčiai su ta pačia pasaka paskambino 82-ejų ignalinietei. Ši taip pat suprato, kad jai paskambino sukčiai, ir šie nieko nepešė.

Švenčionių r. Zadvarninkų k. gyventoja pranešė, kad paskambino jos motina O. S., gyvenanti Gudapievio k. (Tverečiaus sen.), ir pranešė, jog jai paskambinęs vyras prisistatė vyriausiuoju anūku. Paprašius pasakyti jo vardą, ragelį padėjo. Moteris informavo savo dukrą, kuri paaiškino, kad anūkas yra užsienyje ir jam viskas gerai.

Gegužės 24 d. 91-erių ignalinietė pranešė, jog jai į laidinį telefoną paskambino telefoniniai sukčiai ir pasakė, kad anūkas pakliuvo į bėdą, reikia pinigų. Pranešėja susiskambino su giminaičiais ir įsitikino – anūkui nieko neatsitiko. Taigi šįkart dvikova su sukčiais baigėsi rezultatu 5:0 budrių piliečių naudai.

Pareigūnai dar kartą primena, kad telefonu aukas medžiojantys nusikaltėliai intensyviai bando apgauti patiklius, emocinės būsenos apimtus įvairaus amžiaus žmones. Svarbiausia – sulaukus įtartino telefoninio skambučio, nepatikrinus niekada nereikia pradėti vykdyti nieko, kas yra sakoma. Taip pat neskelbti ir nerodyti savo asmens duomenų, neteikti informacijos apie elektroninės bankininkystės identifikavimo kodus, slaptažodžius, kitus elektroninės bankininkystės duomenis, nesivelti į jokias diskusijas apie finansinius klausimus. O jeigu kyla nors mažiausias įtarimas, nedelsdami skambinkite į policiją trumpuoju Bendruoju pagalbos telefonu 112 arba 02.

Susidūrė

Gegužės 26 d. ignalinietis pranešė, kad nuo Ignalinos į Palūšę važiuojant automobiliu „Nissan Sunny“, jis susidūrė su keturračiu motociklu, kurį vairavo 17-metis ignalinietis. Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo, apgadintos transporto priemonės, vairuotojai blaivūs.

Promilės prie vairo

Gegužės 22 d. Ignalinoje, Geležinkelio g., automobilį „Audi 80“ vairavo neblaivus 53-ejų ignalinietis A. V. (1.76 prom.).

Apmėtė kiaušiniais

Gegužės 25 d. ignalinietė pranešė, kad ją necenzūriniais žodžiais iškeikė kaimynė A. R.

Gegužės 26 d. 18-metė iš Čižiškių k. pranešė, kad  A. K. iš pravažiuojančio automobilio ją apmėtė kiaušiniais.

Degė žolė ir šiukšlės

Gegužės 24 d. Svirkų k. (Didžiasalio sen.) atviroje teritorijoje degė sausa žolė. Išdegė jos apie 100 arų. Priežastis – neatsargus žmogaus elgesys.

Gegužės 27 d. apie 20.39 val. pranešta, kad Kaniūkuose dega apleistas (nenaudojamas) pastatas. Atvykę ugniagesiai rado jame degančias šiukšles. Aprūko sienos. Įvykis tiriamas

Gegužės 25 d. apie 8.26 val. pranešta apie Bernotuose degančią apleistą fermą. Atvykę ugniagesiai prie sugriuvusios fermos rado degančią šiukšlių krūvą. Įvykis tiriamas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje