Skip to content

Aukštaičių gatvėje susibūrė kaimynai

MI informacija

Siekiant aktyviai įgyvendinti nusikaltimų prevencijos programą, kai kaimynai prižiūri ir rūpinasi vienas kito saugumu, kilnojamuoju ir nekilnojamuoju turtu, skatinama burtis į „Saugios kaimynystės“ grupes.

Rajono PK Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio tyrėjas Juozas Bučelis organizavo susitikimą su Aukštaičių g. 32-ojo namo gyventojais. Pareigūnas susitikimo metu pateikė informaciją apie saugios aplinkos kūrimo svarbą, aptarė „Saugios kaimynystės“ tikslus, uždavinius, išdalino gyventojams savo vizitines korteles su kontaktiniais duomenimis bei atsakė į rūpimus klausimus. Taip pat pasiūlė užpildyti „namelių“ schemas, kuriose reikalingiausia informacija apie kaimynus bei apylinkės inspektorių. Lipduką, simbolizuojantį minėtos grupės įkūrimą, užklijavo daugiabutyje gyvenantis pareigūnas Paulius Keturka ir ryžtingai teigė: „Subūrėme vieningus kaimynus, o atsitikus bėdai, pamačius ar patyrus nusikaltimą ar kitą teisės pažeidimą, žinosime, vieni kitų kontaktinius duomenis. Atrodo, nieko reikšmingo, tačiau tai atsakinga visuomeninė ir kartu prevencinė veikla, paremta kaimynystės saugumu, glaudžiu bendradarbiavimu.

Jau nuo penktadienio vieningi ir budrūs kaimynai džiaugiasi įkūrę „Saugios kaimynystės“ grupę ir lyg vieninga komanda pasiryžusi atsakingai, drąsiai saugoti ir ginti kaimynus bei dar glaudžiau, nei iki šiol, bendrauti ir bendradarbiauti.

Tai – jau 16-oji ,,Saugios kaimynystės“ grupė įsikūrusi Ignalinoje.

Atminkite, kad vieningi ir budrūs kaimynai gyvena saugiai. Kurkite saugios kaimynystės grupes!

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje