Skip to content

Iš policijos suvestinių…

Jokios apgaulės, tik rankų miklumas…

Birželio 1 d. dūkštietis pranešė, kad laikraštyje „Mūsų Ignalina“ susidomėjo skelbimu dėl aukso dirbinių supirkimo. Pranešėjas susiskambino su pirkėjais ir jo namuose apsilankė asmuo, kuris ne tik apžiūrėjo pranešėjo aukso dirbinius, bet ir dalį jų pasisavino. Nukentėjusiajam padaryta 392 Lt žala.

Šis dūkštietis pirmiau paskambino į redakciją ir papasakojo tokią istoriją. Susitarus telefonu, raudonos spalvos VW markės automobiliu atvyko trys vyrai. Vienas iš jų paprašė parodyti aukso dirbinius (kad įvertintų), kuriuos norima parduoti. „Padaviau auksines dantų karūnėles ir dar nuo jų gamybos likusį geltonojo metalo gabalėlį, kurio svoris buvo 2,8 gramo. Pirkėjas viską susižėrė į delną, pavartė ir atidavė… tik dantų karūnėles. Sakau, dar gabalėlis metalo buvo. Vyras nutaisė nustebusį veidą ir išsigynė, kad aš jam be karūnėlių daugiau nieko nedaviau. Kaip pas fokusininką – aukso gabalėlis dingo tarp pirštų tiesiog mano akyse. Kai pagrasinau, kad skambinsiu į policiją, vyrai suskubo važiuoti, sakė, neturi laiko“. Dūkštietis užsirašė automobilio numerį, dar prieš machinaciją sužinojo pirkėjo pavardę (ji sutapo su minėto skelbimo davėjo pavarde, išlikusia ant redakcijos kvito, tad, ko gero, ji tikra) ir  kreipėsi į policiją. 

Autoįvykių protrūkis

Gegužės 31 d. vairuotoja pranešė, kad ties Palūše vairuodama automobilį MB, ji susidūrė su autobusu. Žmonės nenukentėjo, kelio įrenginiai nesugadinti.

Birželio 1 d. kelyje Ignalina–Dūkštas įvyko eismo įvykis. Nustatyta, kad netoli Dūkšto neblaivus 49-erių visaginietis V. T. (1.71 prom), vairuodamas jam priklausantį automobilį „Citroen Evasion“, nepasirinko saugaus greičio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelės medį. Dėl kūno sužalojimų vairuotojas pristatytas į Visagino ligoninę.

Birželio 2 d. VSAT Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos budėtojas pranešė, kad Kliukų k. (Didžiasalio sen.) nuo kelio yra nuvažiavęs automobilis. Nustatyta, kad kelyje Tverečius–Lazinkos nesuvaldė vairuojamo automobilio „Subaru Legacy“ ir nuvažiavo nuo kelio neblaivus 26-erių metų vilnietis A. L. (1,46 prom). Automobilis, kelias ir jo elementai neapgadinti. Pažeidėjui surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas.

Birželio 2 d. pranešta, kad Girminiuose į tvenkinį įvažiavo automobilis. Nustatyta, kad neblaivus 17-metis, neturėdamas teisės vairuoti, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio ,,Honda Prelude“ ir įvažiavo į tvenkinį. Apgadintas automobilis ir tvenkinio šlaitas, pažeidėjas nenukentėjo.

Tą pačią dieną ignalinietis pranešė, kad kelyje Didžiasalis–Ignalina, ties N. Daugėliškio k., vairuodamas automobilį „Opel Omega“, nepastebėjo ant kelio gulinčio, iš kito automobilio MB-290 priekabos iškritusios metalo vonelės, ir apgadino pranešėjui priklausančią transporto priemonę.

Birželio 3 d. Vaišniūnų k. gyventojas pranešė, kad Ignalinoje, Mokyklos g., yra techninis eismo įvykis. Nustatyta, kad 21-erių pranešėjas E. O., vairuodamas automobilį „Audi-100 Avant“, transporto priemonių stovėjimo aikštelėje susidūrė su autobusu „Bova FHO“.

Promilės prie vairo

Birželio 3 d. Vidiškėse k. neblaivus 24-erių Dūdų k. gyventojas V. B. (0.84 prom.) vairavo automobilis „VW Golf“.

Dužo langai

Birželio 1 d. Linkmenų sen. Antalksnės k. gyventojas pranešė, kad pilietė R. B. išmušė jo motinos namo lango stiklą. Žala – apie 50 Lt.

Birželio 2 d. didžiasalietė pranešė, kad neblaivus asmuo išmušė Didžiasalio „Ryto“ vidurinės mokyklos lango stiklą. Į rajono policijos komisariatą išsiblaivyti ir protokolui surašyti pristatytas girtas 20-metis didžiasalietis I. A.

Primušė

Birželio 3 d. ignalinietis pranešė, kad Strigailiškyje, prie baro BBQ AKADEMIJA, jam į veidą trenkė jaunuolis. Nustatyta, kad konflikto metu neblaiviam (1.61 prom) pranešėjui trenkė dar neblaivesnis 25-erių ignalinietis A. R. (1.74 prom.). Mušeika pristatytas išsiblaivyti.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje