Skip to content

Pristatyta nauja jaunųjų literatų knygelė

Savivaldybės Viešoji biblioteka kartu su Kultūros ir sporto centru jau kelintą kartą maloniai pradžiugino rajono mokyklų literatus, parengiant ir išleidžiant naujausių kūrinių knygelę tradiciniu pavadinimu „Vaikystė yra gyvenimo poezija. Poezija yra pasaulio vaikystė“. Vaikų gynimo dienos išvakarėse Ignalinos kultūros centro kiemelyje kaip tik buvo surengtas šios knygelės ir jų autorių pristatymas.

Balionais papuoštoje scenoje koncertavo Vidos Ksenzovienės vadovaujamas popchoras „Pumpurėliai“. Renginį vedusi bibliotekininkė Aldona Meškauskienė sakė, kad šiame leidinyje šįkart patalpinta penkiolikos įvairaus amžiaus moksleivių iš Ignalinos ir Vidiškių gimnazijų, Dūkšto ir Didžiasalio „Ryto“ vidurinių bei Č. Kudabos pagrindinės mokyklos kūryba. Pati jauniausia literatė Deimantė Velytė dar tik penktokė, vyriausios – Agnė Bubulytė ir Valda Kulakauskaitė – jau abiturientės. Visi renginyje dalyvavę kūrėjai buvo pakviesti paskaityti eilėraštį ar prozos ištrauką, jiems bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė  su geriausiais palinkėjimais įteikė Kultūros ir sporto centro padėkas, knygeles ir po šokoladą, „kad kūryba būtų saldesnė”.

Knygelės redaktorė rašytoja Gintarė Adomaitytė jos pratarmėje džiaugiasi, kad visi poezijos ir miniatiūrų kūrėjai yra gamtos vaikai. „Ežerai, miškai, pievos alsuote alsuoja pirmuosiuose kūrybiniuose bandymuose. Sara Aškinytė miškuose yra radusi rojaus kampelį, Gabrielius Bielinis nerimsta dėl deginamos žolės ir joje žūstančios gyvybės, poetiškais meilės sparnais lekiojanti Viktorija Trabšaitė nubraukia ašaras pačiai… Saulei“.

Redaktorė teigia, kad ji nesanti pranaše, todėl nesiskubina teigti, kad vienas ar kitas jaunasis kūrėjas taps poetu ar rašytoju…“ Kur kas svarbiau pabrėžti, jaunieji literatai – drąsūs. Jie nesibaimina žodžių, užrašytų slaptą akimirką, rodyti kitiems“.

Viena iš šios literatūrinės popietės organizatorių, savivaldybės Viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė pasidžiaugė, kad mokyklose kasmet pasirodo vis jaunesni gabių literatų veidai. Už tai reikia padėkoti ir jų mokytojams, kurie padeda tobulinti vaikų kuriamas eiles ar miniatiūras. Padėkos žodžių nusipelnė ir jaunieji piešinių autoriai, kurių dėka pavyko rinkinėlį gražiai ir patraukliai apipavidalinti.

Šio renginio metu jauniausiems kūrėjams, skaičiusiems savo eiles ar miniatiūras, buvo įteiktos ką tik išleistos knygelės. Jų nusipelnė ir kūrėjų mokytojai bei piešinių autoriai.

Po rajono moksleivių kūrybos leidinio pristatymo, visi jo dalyviai buvo pakviesti į Kultūros centro žiūrovų salę, kur teatro laboratorija „Atviras ratas“ surengė muzikinį spektaklį „Senelės pasaka“ (rež. Aidas Giniotis). Žiūrovai  ir patys dalyvavo spektaklyje, kartu su aktoriais dainavo, atsakinėjo į klausimus, atliko užduotis, vaidino.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje