Skip to content

Rajono politikus atakuoja pastoriai iš JAV

MI informacija

Po paskutinio rajono savivaldybės tarybos posėdžio tarybos nariams buvo išdalinti vardiniai laiškai iš JAV. Atplėšus vokus paaiškėjo, kad juos atsiuntė pastorius, kuris siūlo pirkti maldų ir atsišaukimų rinkinius. Laiškai atsiųsti iš Arizonos valstijos, ant jų tiksliai užrašytos rajono politikų pavardės ir vardai.

Laiškuose pateikiamas sąrašas atsišaukimų ir maldų: „Perspėjimas tautai“, „Perspėjimas žmonijai“ ir kiti. Šalia jų pridedamas ir kainoraštis – už pamokslus prašoma sumokėti iki dešimties dolerių. Laiškus atsiuntė Jehovos liudytojų pastorius. Tai legali religinė grupuotė, labiau panaši į sektą, aktyviai veikianti ir Lietuvoje. Ignalinoje jos nariai baladojasi po butus ir įkyriai dalina žurnalus „Sargybos bokštas“ ir kitus savo leidinius.

Kaip MI sakė savivaldybės tarybos sekretorius Gintautas Kindurys, laiškai atėjo paštu, savivaldybės vardu, registruota siunta, kurią reikėjo pasiimti iš pašto. Kadangi siuntoje buvo 21 laiškas su konkrečiomis rajono tarybos narių pavardėmis, laiškai adresatams ir buvo išdalinti. Vakar G. Kindurys sakė, kad iš pašto vėl atsiimtos net dvi siuntos, kuriose buvo po 21 laišką, adresuotą rajono tarybos nariams. Šįkart laiškai atėjo iš JAV Kolorado valstijos, bet jų turinys toks pats. Siūloma pirkti įvairių religinių proklamacijų, kainuojančių nuo 1 iki 10 dolerių. Tarybos nariai „dovanėles“ sutartinai meta į šiukšliadėžes.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje