Skip to content

Iš policijos suvestinių…

Pavogė seniūnijos autobusą

Birželio 7 d. N. Daugėliškyje vidury dienos pagrobtas vietos seniūnijai priklausantis autobusas „VW Caravelle“, kuris neužrakintas stovėjo seniūnijos kieme. Žala – 45 000 Lt. Kitos dienos ryte autobusas rastas atsitiktinai įklimpęs (todėl ir paliktas) vienkiemyje netoli Daugėliškio. Autobuse rasta ir iš privataus automobilio, stovėjusio prie seniūnijos šalia autobuso, pagrobta automagnetola. MI žiniomis, viena iš versijų – autobusą galėjo pagrobti „gastrolieriai“, atsibastę nuo Visagino, kad išvarytų jį į užsienį ar išardytų detalėms. Vyksta tyrimas.  

Tą pačią dieną dar užregistruotos trys vagystės.

Ignalinietis pranešė, kad Ignalinoje, Taikos g., apgadinus jam priklausančio gyvenamojo namo lango rėmą, buvo įsibrauta į vidų ir pagrobta 30 vnt. metalinių kampuočių. Padaryta bendra 1500 litų turtinė žala. Signalizacija nebuvo įrengta.

Kitas ignalinietis pranešė, kad Ažušilės g. iš neužrakinto gyvenamojo namo buvo pagrobta jam priklausanti rankinė su joje esančiais asmens dokumentais. Žala – 550 Lt.

N. Daugėliškyje, automobilių stovėjimo aikštelėje, iš neužrakinto automobilio „KIA Sportage“ pagrobta automagnetola ir dvi USB jungtys. Žala – 316 Lt.

Policija ragina patiems pasirūpinti savo turtu: įsirengti signalizaciją, vaizdo stebėjimo kameras, burtis į saugios kaimynystės grupes, apdrausti turtą draudimo bendrovėse. Vagišiai pasirenka lengvai prieinamus, dažniausiai nesaugomus objektus, o tai labai apsunkina nusikalstamos veikos išaiškinamumą. Tad kiekvienas dėkime pastangas, kad apsaugotume turimą turtą ir didinkime visuomenės saugumą visi drauge.

Birželio 8 d. vilnietis pranešė, kad nuo vasario iki birželio 8 d., kai nesilankyta sodyboje, apgadinus sandėliuko, esančio Didžiasalyje, Salos g., vartų pakabinamą spyną, buvo įsibrauta į jo vidų ir pagrobtas jam priklausantis neįregistruotas motociklas ,,Dnepr MT-10-36“. Žala – 1000 Lt. Turtas nedraustas, signalizacija neįrengta. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Birželio 9 d. vidiškietė pranešė, kad iš jos kiemo teritorijos dingo suvenyras-statula. Žala – 200 Lt. Turtas draustas.

Birželio 10 d. vilnietė pranešė, kad birželio 8 d. tarp 21 val. ir vidurnakčio, Dūkšto sen., Žagarinės k. iš Luodžio ežero pakrantės pagrobta guminė valtis. Žala – 3000 Lt.

Moralas. Policija ragina patiems pasirūpinti savo turtu: įsirengti signalizaciją, pagal galimybes – vaizdo stebėjimo kameras, burtis į saugios kaimynystės grupes, apdrausti turtą draudimo bendrovėse. Atminkite, kad vagišiai pasirenka lengvai prieinamus, dažniausiai nesaugomus objektus.

Promilės prie vairo

Birželio 9 d. anonimas pranešė, kad Ignalinoje, Turistų g., važinėja automobilis „VW Golf“, kurio vairuotojas neturi vairuotojo pažymėjimo ir yra neblaivus. Apie 19 val. minėtas automobilis sustabdytas Laisvės g., jį išties vairavo neblaivus ir be „teisių“ nepilnametis (1,72 prom.). Surašytas protokolas.

Birželio 10 d. Ignalinos rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos budėtojas pranešė, kad Dietkauščiznos k. patruliuodami pareigūnai pastebėjo automobilį „Peugeot 406“, kurio vairuotojas, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės, pamatęs pareigūnus sustojo ir išlipo iš automobilio, nes jį vairavo neblaivus. Nustatyta, kad taip elgėsi neblaivus 19-metis A. S. (1,80 prom.). Surašytas protokolas.

„Girti“ pedalai

Birželio 7 d. neblaivus 64-erių V. R. (2.32 prom.) vairavo dviratį Ignalinoje, Budrių g. Birželio 9 d. dviračio pedalus taip pat „drūtai“ neblaivus mynė 24-erių M. M. (3,74 prom.). Sulaikytas  Ignalinoje, Liaudies g. Pažeidėjai pristatyti į rajono PK išsiblaivyti ir protokolams surašyti.

Be „teisių“

Birželio 8 d. kelyje Kazokinė–Dindos 55-erių G. M. automobilį „VW Golf“ vairavo be „teisių“. Surašytas protokolas.

Užkliuvo gėlės

Birželio 9 d. Mielagėnų sen. Mėčionių k. gyventoja pasiskundė, kad po nakties kieme rado išvartytus daiktus bei gėles. Gautas pareiškimas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje