Skip to content

Seniūnijų varžybose netrūko azarto ir atkaklių kovų

Praėjusį šeštadienį Ignalinos sporto ir pramogų arenoje, Č. Kudabos pagrindinėse mokykloje, Kultūros ir sporto centro Sporto skyriuje bei miesto stadione vyko tradicinės rajono seniūnijų vasaros sporto žaidynės, kuriose dalyvavo Ceikinių, Didžiasalio, Dūkšto, Ignalinos miesto bei kaimo, taip pat Linkmenų, N. Daugėliškio ir Vidiškių seniūnijų sporto entuziastai, išbandydami jėgas krepšinio, tinklinio, futbolo, stalo teniso, šaškių, šachmatų, smiginio ir virvės traukimo varžybose.

Šios žaidynės rajone kasmet populiarėja, nes jose gali dalyvauti bet kokio amžiaus dirbantys ir pensinio amžiaus sporto mylėtojai, todėl dalyvių gausa pranoksta rengiamas atskirų sporto šakų pirmenybes, jose niekados netrūksta nei azarto, nei atkaklių kovų.

Pagal žaidynių programą futbolininkai, krepšininkai bei virvės traukėjai turėjo varžytis po atviru dangumi, bet prasidėjęs lietus planus pakoregavo, todėl tik mažojo futbolo (6×6) komandos rungtyniavo miesto stadione. Per naktį nuo gausaus lietaus prilytoje aikštėje ir nuolat lyjant, žaidimo sąlygos buvo sudėtingos, bet futbolininkai nebojo ir rungtyniavo su pavydėtinu azartu, už ką iš žiūrovų, pasislėpusių po skėčiais, susilaukė karštų plojimų. Kaip ir buvo tikėtasi, sėkmingiausiai žaidė Ignalinos m. komanda, kurios sudėtyje rungtyniavo labiau patyrę žaidėjai Jaunius Talačka, Tadas Bernotas, Vaidas Mažalskas, Artūras Grunda, Aurimas Daugėla, Lukas Pajarskas ir Mindaugas Daubaras. Jie nesunkiai nugalėjo N. Daugėliškio bei Didžiasalio seniūnijų komandas. Tik Linkmenų futbolininkai kiek nelauktai rimčiau pasipriešino lyderiams, iškovodami sidabro medalius, o bronzą iškovojo daugėliškėnai.

Gana įdomiai ir permainingai vyko vyrų mažojo krepšinio (3×3) varžybos, kuriose šį kartą dėl žaidynių čempionų vardo kovojo net 8 komandos. Pasibaigus varžyboms pogrupiuose, į finalą pateko N. Daugėliškio, Ignalinos m., Linkmenų ir Dūkšto seniūnijų komandos. Labiausiai žiūrovus domino, ar pavyks trečią kartą aukso medalius pelnyti šių metų rajono čempionams daugėliškėnams, kurių sudėtyje rungtyniavo broliai Andrius, Vidas ir Vitas Braziuliai bei Dmitrijus Meškevičius. Prieš juos išsirikiavę Ignalinos m. seniūnijos krepšininkai Darius Dubaka, Marius Talijūnas, Žygimantas Kulda ir Dovydas Šimkūnas šįkart  buvo nusiteikę brolių Braziulių komandą nugalėti. Deja, po nepaprastai kovingų rungtynių brolių komanda dvikovą laimėjo dviejų taškų persvara ir jau trečius metus iš eilės laimėjo žaidynių aukso medalius bei taurę. Tuo labai džiaugėsi atidžiai rungtynes stebėjęs N. Daugėliškio seniūnas Juozas Paukštė. Bronzos medaliai kiek netikėtai atiteko Linkmenų krepšininkams, kuriems pavyko nugalėti Dūkšto komandą.

Tarp moterų vėl pakiliai rungtyniavo N. Daugėliškio sen. Mindaugo Trinkūno vadovaujama merginų trijulė – Justina Šalnaitė, Dovilė Luneckaitė ir Rita Petrovaitė. Lemiamose varžybose jau kelintą kartą jos nugalėjo nuolatines varžoves iš Ignalinos m. seniūnijos. Bronzos medaliai atiteko Ignalinos seniūnijos žaidėjoms.

Krepšinio senjorų varžybose vėl nesunkią pergalę šventė Ignalinos m. komanda, kurios sudėtyję žaidė Valdas Trapikas, Valerijus Ksenzovas ir Gintaras Motiejonis. Kitas prizines vietas iškovojo daugėliškėnai bei linkmeniškiai.

Tinklinio aikštelėje kovingumo taip pat nestigo, bet nesunkiai varžybas laimėjo labiau patyrusi Vidiškių sen. vyrų komanda, kuri nugalėjo Ignalinos m. ir Dūkšto tinklininkus. Kiek nelauktai moterų tinklinio varžybos baigėsi Ignalinos m. komandos, kuri sugebėjo nugalėti daugėliškietes, pergale. Trečioji vieta atiteko Ignalinos sen. atstovams.

Įdomiai klostėsi ir įvykiai prie šaškių ir šachmatų lentų. Tarp šaškininkų sėkmė lydėjo rajono stipriausius žaidėjus Irutę Murmienę ir Bernardą Kardelį, kurie lemiamoje kovoje nugalėjo linkmeniškius bei daugėliškėnus. Šaškininkų pavyzdžiu pasekė ir Ignalinos m. šachmatininkų trijulė – Žibutė Čepulienė, Ervinas Vinkleris ir Valdemaras Rusinas. Jie nesunkiai nugalėjo Ignalinos ir Linkmenų seniūnijų komandas.

Prie stalo teniso žaliųjų stalų vėl žaidynių čempionės vardą apgyvė kovinga Dūkšto sen. komanda, kurios sudėtyje žaidė Juozas Pėstininkas, Algirdas Šukys ir Rasa Kačkienė. Šie mažojo kamuoliuko meistrai lemiamoje kovoje nugalėjo didžiasaliečių trijulę. Kiek silpniau šįkart žaidė pagrindiniai pretendentai į aukso medalius – Ignalinos m. stalo tenisininkai, užimdami tik trečiąją vietą.

Smiginio varžybose nelauktai pralaimėjimą patyrė daugkartiniai žaidynių laimėtojai iš Ignalinos miesto komandos. Kaip reta, šį kartą nesisekė taikliai mėtyti strėlytes šios rungties lyderiui Vytautui Motiejoniui. O žaidynių čempionais tapo Vidiškių seniūnijos taikliarankiai, kurie aplenkė ne tik ignaliniečius, bet ir linkmeniškius.

Žaidynes Sporto centro manieže baigė virvės traukimo dalyviai. Visos komandos, sudarytos iš augalotų ir raumeningų vyrų, atkakliai varžėsi tarpusavyje, sukeldami tarp žiūrovų daug emocijų. Finalinėje dvikovoje susitiko dviejų Jonų – Politos ir Aleknos – vadovaujamos Ignalinos ir Linkmenų seniūnijų komandos. Po atkaklios kovos pergalę šventė ignaliniečiai. Trečioji vieta atiteko daugkartiniams šios rungties nugalėtojams iš Ignalinos miesto seniūnijos.

Susumavus visų 8 rungčių rezultatus jau kelintą kartą žaidynių nugalėtojais vėl tapo Ignalinos miesto seniūnijos komandos, surinkusios 209,5 taško. Antroji vieta atiteko N. Daugėliškio seniūnijai, trečioji – Linkmenų sen., kuriai pavyko aplenkti šauniai rungtyniavusią Ignalinos kaimišką seniūniją.

Dabar atskirų rungčių nugalėtojams teks rajono garbę ginti finalinėse Lietuvos seniūnijų žaidynėse. Tik futbolininkams dar teks šią teisę išsikovoti regioninėse varžybose.

Žaidynių organizatorių teigimu, gausiausiai jose dalyvavo Ignalinos m., Linkmenų ir N. Daugėliškio seniūnijų komandų, kurios varžėsi visose rungtyse. Už tai verta pagirti jų seniūnus, kultūros darbuotojus bei pačius sporto mylėtojus. Gaila, kad jau kelintą kartą žaidynėse nepasirodė Tverečiaus, Mielagėnų ir Kasitiškio seniūnijų atstovų, nors ir šiose seniūnijose yra nemažas būrys sporto entuziastų.

Autoriaus nuotr.

Vidiškių seniūnijos smiginio varžybų nugalėtojų taurę pirmą kartą iškovojo vidiškiečiai, vadovaujami Gintaro Gruodžio. Jau kelintą kartą stalo teniso varžybas laimėjo dūkštiečiai Juozas Pėstininkas, Algirdas Šukys ir šįkart komandoje dalyvavusi Rasa Kačkienė. Daugkartinė rajono stalo teniso pirmenybių nugalėtoja didžiasalietė Anastasija Skunčikaitė ir žaidynėse, nė karto nepralaimėdama, padėjo komandai iškovoti antrąją vietą. Brolių Braziulių komandos eiline pergale džiaugėsi seniūnas Juozas Paukštė. Visos trys šachmatininkų komandos, tarpusios žaidynių prizininkėmis. Pagirtinai žaidynėse rungtyniavo Jono Aleknos vadovaujama Linkmenų seniūnijos futbolo komanda, iškovojusi sidabro medalius. Jau kelintą kartą žaidynių čempionais tapo Ignalinos m. futbolininkai. Eiline pergale džiaugėsi Daugėliškio krepšininkai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje