Skip to content

Iš policijos suvestinių…

Avarijoje žuvo keleivis

Birželio 17 d., apie 12.14 val., kelyje Dūkštas–Zarasai, Kaniūkų k. gyventojas (pirminiais duomenimis blaivus, paimta kraujo tyrimui), vairuodamas lengvąjį automobilį „VW Golf“, pasirinko netinkamą važiavimo greitį, dėl ko nesugebėjo suvaldyti automobilio, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su iš priekio atvažiuojančiu automobiliu MAN, vairuojamu vilniečio (pirminiais duomenimis – taip pat blaivaus). Eismo įvykio metu lengvojo automobilio keleivis dėl patirtų sužalojimų buvo pristatytas į Visagino ligoninės Reanimacijos skyrių, kur apie 15.15 val. mirė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Atkišo kyšį

Birželio 16 d., apie 1.31 val. Girminiuose, 25-erių G. R., gyvenantis Švenčionių r., siekdamas išvengti administracinės nuobaudos už tai, kad automobilį vairavo neblaivus (1,33 prom.), rajono PK pareigūnams pasiūlė 500 litų kyšį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vagystės

Birželio 14 d. ignalinietis pranešė, kad 2012-06-13 d. apie 13.30 val. pas kaimynę užėję iš matymo pažįstami asmenys pavogė jos mobiliojo ryšio telefoną. Žala – 126 Lt. Gautas pareiškimas.

Birželio 17 d. 8.55 val. Sodžiūnų k. (Kazitiškio sen.) gyventojas pareiškė, kad iš jam priklausančios sodybos teritorijos pagrobtos keturios girnapusės. Žala – 320 Lt. Turtas nedraustas.

Kėsinosi padegti

Birželio 11 d. Krikonių k. (Mielagėnų sen.) pasikėsinta padegti J. Š. nuosavybės teise priklausančios sodybos gyvenamojo namo sandėliavimo pastatą, siekiant jį sunaikinti visuotinai pavojingu būdu. Žala tikslinama. Turtas nedraustas, objektas nesaugomas.

Išmušė stiklą

Birželio 14 d. UAB „Fintera“ gamybos vadovas pranešė po nakties pastebėjęs, jog Grybėnuose išmuštas firmai priklausančio traktoriaus priekinis stiklas. Žala tikslinama.

„Girti“ pedalai

Birželio 15–16 d. neblaivūs mynė dviračių pedalus: Ceikiniuose – 26-erių V. M. (2,29 prom.), Žydelių k. – 28-erių D. P. iš Švenčionių r. (0,92 prom.). Abiems surašyti protokolai.

Neblaivus triukšmadarys

Birželio 18 d. 2.08 val. ignalinietė pranešė, kad Vasario 16-osios g. važinėja motociklais ir trukdo gyventojams ilsėtis. Apie 2.10 val. šioje gatvėje sustabdytas motoroleris, kurį vairavo neblaivus (0,54 prom.) ignalinietis nepilnametis. Jam surašytas protokolas.

Gaisrai

Birželio16 d., apie 22.26 val., pranešta, kad Dūkšte dega apleistas nenaudojamas pastatas. Atvykę ugniagesiai rado rūkstančius dūmus, degė ne pastatas, o viduje buvęs čiužinys.

Tuo pat metu Kazitiškyje degė daugiabutis gyvenamasis namas. Atvykę ugniagesiai rado dūmuose skendinčią laiptinę, degė vieno buto durys pirmajame aukšte. Gaisro metu stipriai apdegė durys, aprūko 67 m2 butas ir laiptinė. Jie buvo išvėdinti. Buto gyventojus pažadino atvykę ugniagesiai ir žmonės patys išbėgo į lauką, medikų pagalbos neprireikė. Į gaisrą iškviesti Salako ugniagesiai iš pusiaukelės grąžinti atgal.

Pasak vietinių gyventojų, degęs butas yra prastos reputacijos, kuriame renkasi tokie pat „svečiai“. Šiuo atveju dar būta ir meilės trikampio, kuris, greičiausiai, ir tapo gaisro priežastimi. Negali gi pačios durys iš laiptinės pusės nei iš šio, nei iš to užsiliepsnoti…

Ar davei kyšį pareigūnui?

Policijai paskelbus akciją „Aš neimu kyšių“, laikraščio internetinėje svetainėje vyko apklausa „Ar Jums teko kada duoti kyšį policininkui?“. Rezultatai kiek nustebino. 61 proc. balsavusiųjų teigia, kad bent kartą kyšį pareigūnams davė. Apklausos rezultatai tokie: „taip, man teko kartą duoti kyšį policininkui“ – 22,5 proc., „taip, man teko duoti kyšį policininkams ne kartą“ – 38,5 proc., „ne, kyšio niekada nedaviau“ – 39 proc. Apklausoje nuomonę pareiškė 182 respondentai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje