Skip to content

Brakonieriaujam po truputį…

MI informacija

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai organizavo keletą reidų, kurių metu nustatė ir pažeidimų.

Birželio 7 d. apie 4 val. Dysnų ežere sulaikytas Dūkšto gyventojas T. G. ir Visagino gyventojas R. G., kurie žvejojo naudodami 180 vnt. plūdurėlių, taip gerokai viršydami leistiną vienu metu vienam žvejui naudoti įrankių skaičių, bei dar 2 statomais tinklais. Minėti piliečiai plūdurėliais buvo sugavę 2 sterkus ir 10 ešerių. Už šiuos pažeidimus pagal ATPK 87 str. 1 ir 3 d., vyrams bus skirtos administracinės baudos, jiems teks atlyginti gamtai padarytą 254 Lt žalą.

Ankstų birželio 12 d. rytą S. F., atvykęs prie Samanio ežero pažvejoti, automobilį ne tik pastatė vandens telkinio apsaugos juostoje, bet ir su juo įklimpo. Už vandens telkinių apsaugos juostų režimo pažeidimą pagal ATPK 55 str. 1 d. jam surašytas protokolas.

Birželio 13 d. apie 22 val. Ignalinos r. gyventojai V. Š. ir D. Š. Asėko ežere pastatė 3 tinklus ir iš karto buvo sulaikyti. Nepakankamai budrūs buvo krante palikti du sargai, kurie vaikščiojo pakrante, kol kiti „dirbo“ ežere.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje