Skip to content

„Nedelsk“ patikrų metu Ignalinoje krūties vėžio nerasta

MI informacija

Birželio 2 d., sveikatinimo projekto „Nedelsk“ komandai lankantis Ignalinoje, buvo patikrintos 53 moterys. Taip pat pasitikrinti atėjo ir 3 vyrai. Nė vienam iš pasitikrinusiųjų nebuvo rasta krūties vėžio požymių.

„Džiaugiuosi, kad moterys vis labiau ima rūpintis savo sveikata ir ateina tikrintis dėl krūties vėžio, – sako projekto „Nedelsk“ iniciatorė Agnė Zuokienė. – Kuo vėžys anksčiau nustatomas, tuo didesnė tikimybė išsaugoti moters gyvybę. Prieš dešimtmetį kas antra krūties vėžiu susirgusi moteris mirdavo. Tikiu, kad dabar, prevencijos dėka, šis skaičius sparčiai mažėja“.

Dažniausiai „Rožinio kaspino“ autobusėlis per vieną dieną aplanko dvi gyvenvietes, kiekvienoje patikrinama po 50 moterų. Tyrimai rodo, jog daugumai moterų tai būna pirmoji profesionali specialistų konsultacija. Kas penktai moteriai randamos gerybinės krūtų ligos, vienai iš 100 – krūties vėžio ženklai. „Nedelsk dėl savęs ir dėl tų, kurie tave myli“ – nuo birželio 1 d. su šiuo devizu jau 10-tus metus prevencinio projekto prieš krūties vėžį „Rožinio kaspino“ autobusėlis suks ratą aplink Lietuvą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje