Skip to content

Ignalinos rinktinės pasienio sargai – geriausi šalyje

MI informacija

Praeitą savaitę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pasieniečių mokykloje bei Vilniaus rinktinėje tris dienas vyko tradicinės meistriškumo varžybos „Geriausia pasienio sargyba“. Varžybose dalyvavo geriausi padalinių pasieniečiai, pasitikrinę savo jėgas ir gebėjimus užkardose bei rinktinėse vykusių atrankų metu. „Geriausios pasienio sargybos“ varžybų dalyviai turėjo pademonstruoti savo profesionalumą ir įgūdžius, pritaikomus kasdienėje tarnyboje.

Varžėsi jie šaudymo iš tarnybinio ginklo, fizinio pasirengimo, pirmosios medicinos pagalbos ir civilinės saugos, patikrinimų kertant sieną, tarnybinio transporto vairavimo rungtyse. VSAT pareigūnai taip pat turėjo profesionaliai pristatyti savo padalinį, pademonstruoti užsienio kalbos žinias, įgūdžius, užtikrinant valstybės sienos bei pasienio teisinius režimus, išlaikyti teorinių žinių testą. Susumavus visų atliktų rungčių rezultatus, paaiškėjo, kad Ignalinos rinktinės pasieniečiai – respublikoje geriausi. Jie buvo pirmi tarp visų fizinę Lietuvos sienos apsaugą užtikrinančių 7 VSAT rinktinių. Antri – Varėnos rinktinės pasieniečiai, trečia – Vilniaus rinktinės komanda.

Nugalėtojus sveikino ir juos apdovanojo varžybų uždarymo ceremonijoje dalyvavęs VSAT vado pavaduotojas, Štabo viršininkas Valentinas Novikovas.

Kiekvienos rinktinės komandą sudarė trys pareigūnai – jaunesnysis specialistas, vyresnysis pasienietis ir specialistas. Ignalinos rinktinei atstovavao du Adutiškio užkardos pasieniečiai – Vytautas Gaidamavičius ir Artūras Lukšonis bei jų kolega iš Pūškų užkardos Valdas Čičinskas.

Vytautas Gaidamavičius, savo tarnybą pasienyje pradėjęs Adutiškio užkardoje (buvusi Švenčionių), dabar jau skaičiuoja 20-uosius  tarnybos metus. Pavoverės užkardos vadas Vytautą apibūdina kaip disciplinuotą, žingeidų ir atsakingą pareigūną, puikiai išmanantį darbo organizavimo ypatumus ir dokumentotyrą, daug laiko skiriantį savišvietai ir IT žinioms gilinti. Vado žodžiais tariant, tai žmogus, daug prisidėjęs prie tarnybos organizavimo Adutiškio užkardos kūrimosi pradžioje. V. Gaidamavičius per visą tarnybos laikotarpį už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą yra ne kartą skatintas, už profesionalumą ir sumanumą apdovanotas VSAT 3-ojo ir 2-ojo laipsnio ženklais  „Valstybės sienos sargyboje“

Kitas šios komandos pareigūnas, vidaus tarnybos puskarininkis vyresnysis pasienietis Artūras Lukšonis, 2004 m. baigęs Pasieniečių mokyklą, taip pat pradėjo tarnybą Adutiškio užkardoje ir iki šiol sėkmingai tarnauja. Jis nuolat domisi ir nuodugniai gilina žinias apie Pasienio kontrolės punktus, yra sumanus ir profesionalus savo srities žinovas. Nuolat dalyvauja įvairiuose konkursuose bei varžybose, kuriuose atstovauja rinktinę arba VSAT. Tokio pobūdžio varžybose Artūras jau antrą kartą, o 2008 metais tapo prizininku, kai bendroje VSAT komandos sudėtyje Lietuvos pasieniečių garbę gynė Latvijoje. Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybą yra gavęs kelias padėkas bei apdovanotas VSAT pasižymėjimo ženklais „Pavyzdingas pasienietis“ (sidabro ir aukso spalvos).

Pūškų užkardos pareigūnas Valdas Čičinskas – trečias komandos narys, „Geriausios pasienio sargybos“ varžybose taip pat dalyvauja antrą kartą. Jo pasieniečio tarnybos karjeros pradžia – Pūškų užkardoje (buvusi Visagino), kurioje dirba jau 19-us tarnybos metus. Užimamas jaunesniojo specialisto pareigas Valdas vykdo atsakingai ir reikliai. Jo „arkliukas“ tarnyboje – šaudymas. Sistemingai tobulinama šaudymo iš tarnybinio ginklo praktika, dažnai lemia puikius rezultatus įvairaus pobūdžio tarnybinėse rungtyse ar varžybose. V. Čičinskas yra apdovanotas VSAT 3-ojo laipsnio ženklu „Valstybės sienos sargyboje 10 metų“, VSAT pasižymėjimo ženklu „Pavyzdingas pasienietis“ (aukso spalvos), už profesionalumą ir sumanumą yra gavęs 4 padėkas.

„Geriausios pasienio sargybos“ varžybos yra rengiamos nuo 2003 m. Per visą šį laiką ignaliniečiai jau ketvirtą kartą į savo rinktinę atsivežė nugalėtojų taures ir diplomus. Tai ypač malonu pažymėti profesinės šventės – Pasieniečių dienos išvakarėse.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje