Skip to content

Miestas šventė: dainavo, pramogavo, giedojo…

MI informacija

Liepos 5–6 d. ignaliniečius ir miesto svečius šventiniai renginiai kvietė į Laisvės aikštę ir  Kultūros centro kiemelį. Aikštėje visą dieną vyko mugė, o kiemelyje ir Kultūros centro salėje – koncertai, buvo parodytas istorinis spektaklis, sugiedota „Tautiška giesmė“. Miestui ir valstybės dienai skirtoje šventėje buvo linksmybių ir suaugusiems, ir vaikams. Nors lietus ir grasino, bet šventės nesugadino.

Ketvirtadienio popietę aikštėje vyko mugė. Prekiauta tautodailės dirbiniais, aksesuarais, kepiniais, ūkininkų išaugintais ir gamintais maisto produktais. Akį traukė įvairios vasariškos skrybėlaitės, margaspalvės skaros, papuošalai, ypač įdomūs buvo žalvariniai su džiovintomis gėlėmis ir šilku. Galėjai pasigrožėti panevėžiečio dailininko Jono Dailidėno paveikslais, įsigyti buičiai naudingų  daiktų. Vaikus viliojo atrakcionai, balionai ir skanėstai. Buvo kaldinami netgi specialūs šventės pinigėliai.

Pristatymą rengė ir visus linksmino Viasat komanda, pasiūliusi daug įvairiausių aktyvių pramogų: žaidimų, atrakcijų, loterijų.

Vakare Kultūros centre buvo parodytos Rokiškio liaudies teatro spektaklis – Justino Marcinkevičiaus istorinė drama „Mindaugas“ (rež. J. Budziliauskas). Valanda laiko buvo skirta istorijos faktams atgaivinti ir apmąstyti. Žiūrovai perkelti į XIII a., žiaurius laikus, kai viską spręsdavo jėga ir ginklas, o pagoniškai Lietuvai teko priimti priešų religiją ir atsisakyti senųjų dievų. Dramoje atskleidžiamas sudėtingas ir dažnai prieštaringas valstybės kūrimo darbas, Lietuvos lipdymas  po mažą gabalėlį, kai didis tikslas pateisino priemones.

Parodyta skaudi  valdovo bei žmogaus drama. Mindaugas – drąsus ir kovingas karalius, jis ir mylintis vyras, ir griežtas tėvas, ir pasimetęs jausmuose, skaudžiuose išgyvenimuose bei savo nuodėmėse kenčiantis žmogus.

Po spektaklio visi buvo pakviesti į Kultūros centro kiemelį. Čia ignaliniečius sveikino rajono meras Bronis Ropė. „Mūsų valstybė stovi ant tvirtų pamatų ir tik nuo kiekvieno iš mūsų nuoširdaus darbo ir pastangų priklauso jos ateitis“, – sakė meras. Šiltas ir gražus buvo vakaras Paplovinio ežero pakrantėje, naujojoje estradoje. Koncerte „Tau, mano mylimas mieste“ puikias  melodijas bei  šokio ritmus dovanojo populiarūs ir ištikimi savo kraštui ignaliniečiai. 

Kaip visada, profesionaliai pasirodė keletą dainų atlikęs Kultūros ir sporto centro ansamblis „Iš širdies“ (vad. Loreta Kuksėnienė), gražiu balsu nustebino respublikinio konkurso „Dainų dainelė“ laureatė, Ignalinos Česlovo Kudabos pagrindinės mokyklos septintokė Simona Skrebutėnienė, dainavo gimnazistės Renata Artimavičiūtė ir Gintarė Lukijanskaitė bei rajono tarybos narė Leta Kalinauskaitė. Šoko Kultūros ir sporto centro kolektyvas „Mamba“ (vad. Neringa Kirkilienė), švenčiantis savo veiklos dešimtmetį.

Vėliau visus linksmino Ignalinos muzikos mokyklos mokytojas Gintautas Juodagalvis, vyko poilsio vakaras „Šokanti vasara“.

Liepos 6-ąją  –  Mindaugo karūnavimo dieną – Ignalinos Laisvės aikštėje ignaliniečiaikartu su Lietuva ir lietuviais, gyvenančiais pasaulyje, giedojo „Tautišką giesmę“. „Džiugu, kad ši tradicija gimė ir gyvuoja, kasmet vis daugiau žmonių ateina išreikšti savo pagarbą ir meilę Lietuvai, pabūti kartu…“, – sakė meras B. Ropė.

Įvairaus amžiaus žmonės, sustoję ratu ir susikibę už rankų giedojo himną, buvo tikrai jaudinanti ir pakili nuotaika. O giedančiųjų šiemet susirinko kur kas daugiau, nei pernai ar užpernai. Niekas neskubėjo skirstytis – bendravo, klausėsiDūkšto kultūros centro vokalinis ansamblio(vad. Dangutė Urbonienė) atliekamų dainų.

Autorės ir J. Baltakio nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje