Skip to content

Sekmadienio škvalas vertė medžius

MI informacija

Sekmadienį apie 16 val. Ignalinoje tik šiek tiek palijo, pažaibavo, perkūnas nugriaudėjo. Tačiau ne visur taip ramiai pirmi lietūs po kelių tvankių dienų praėjo. Labiausiai nukentėjo Ceikiniai.

Seniūnas Juozas Velička MI sakė, kad vėtra itin smarkiai nuniokojo miestelio kapines. Ten daugybė nulaužtų, su šaknimis išverstų medžių. Kaip ir pačiame miestelyje. Dalis jo gyventojų dar vakar ryte buvo be elektros, nes griūvantys medžiai nutraukė laidus, kai kur nebuvo vandens, neveikė mobilusis ryšys, nedirbo parduotuvė. Elektros nebuvo ir kai kuriuose seniūnijos kaimuose – Garniuose, Čižiškiuose. Ceikiniuose ir Rubelninkuose yra suniokotų šiltnamių, išmuštų langų. Medžių yra nuverstų ir ant kelių. Apie vėtros sugadintus statinius žinių nėra.

Tverečiaus seniūnė Česė Vitėnienė sakė, kad Tverečių škvalai aplenkė. Seniūnijoje kiek daugiau žalos padaryta tik Dietkauščiznoje. Ten yra išvartytų medžių (vienas su gandralizdžiu), nutraukti elektros laidai.

MI žiniomis, išverstų medžių yra Kazokinėje, Žydeliuose (Ignalinos sen.). Čia vienas užgriuvo gyvenamojo namo verandą.

Mielagėnų seniūnijoje škvalas nulaužė tik vieną kitą pavienį medį, didesnės žalos nepadarė. Didžiasalio, Rimšės, Dūkšto seniūnai teigė, kad vėtros šįkart juos aplenkė.

Kaip vakar ryte MI informavo LESTO atstovas ryšiams su visuomene Ernestas Naprys, po sekmadienio škvalų rajone be elektros buvo likę apie 1000 vartotojų. Elektrikų brigados dirbo sekmadienį iki sutemų ir vakar nuo ankstaus ryto, tad vakar 10 val. be elektros rajone buvo likę jau tik apie 200 jos vartotojų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje