Skip to content

Neįgaliam pirkėjui – nemokama porcija ašarinių dujų…

MI informacija

Trečiadienį ryte redakcija elektroniniu paštu gavo laišką, nepalikusį abejingų, nes kalba eina apie pačiu brutaliausiu būdu nuskriaustą ir pažemintą neįgalų žmogų. Pradžioje net nepatikėjome, kad taip gali būti. Kol svarstėme, ką daryti (laiškas buvo anoniminis), gavome antrą panašų laišką dar iš vienos įvykį mačiusios liudytojos, ponios Violetos. Tuomet pradėjome aiškintis ir įsitikinome, kad laiškuose rašoma tiesa. Laiškų turinys toks: „Antradienį apie 19.30 val. su šeima nutarėme apsipirkti. Nuvykus prie didžiosios „Maximos“ Taikos gatvėje, prie pat parduotuvės durų patyrėme šoką: parduotuvės apsaugininkas purškė į veidą dujų balionėliu neįgaliam žmogui su ramentais. Vėjo gūsis dalį dujų atnešė ir iki mūsų, perštėjo akis, graužė gerklę. Išėjus iš parduotuvės, vaizdas dar labiau šokiravo: tas garbaus amžiaus invalidas su ramentais, gavęs dozę dujų, sėdėjo ant važiuojamosios kelio dalies, nes nieko nematė. Šalia mėtėsi ramentai, be kurių jis nevaikšto. Ar šiais laikais pirkėjai jau viliojami ne tik akcijomis ir nuolaidomis, bet ir nemokamomis ašarinių dujų porcijomis?.. Tokiais išpuoliais  prieš invalidus?..“

To neįgalaus žmogaus pavardės nežinojome, rašę mums įvykio liudytojai jo nepažinojo, bet vienas atsiminė, kad jį kažkas Gasiūnu pavadino, buvo iškviesta ir greitoji pagalba. MI apsilankius Ignalinos greitosios medicinos pagalbos tarnyboje buvo įsitikinta, kad liepos 24 d. apie 19.30 val. čia išties gautas pranešimas apie neeilinį įvykį prie miesto didžiosios „Maximos“ parduotuvės. Ten buvo išvykęs automobilis ir budinti medikė suteikė ignaliniečiui, 65-erių metų invalidui Broniui Gasiūnui, gyvenančiam Miško g. 14-ajame name, reikiamą pirmąją medicinos pagalbą, nuplaudama dujomis pažeistas akis. Nukentėjusį žmogų „greitukė“ pristatė į namus. B. Gasiūnas dar prieš 12 metų dėl nelaimingo atsitikimo Miškų urėdijos lentpjūvėje neteko (buvo amputuota) kojos. Tądien susitikome ir su pačiu B. Gasiūnu, kurio paprašėme papasakoti apie šį įvykį.

Pastarasis sakė, kad jis niekaip nesupranta, kodėl parduotuvės apsaugininkas taip nežmoniškai su juo pasielgė. „Nei su juo, nei su pardavėjomis parduotuvėje nesusipykau. Jeigu su kuriuo nors pirkėju ir būčiau susikivirčijęs, tai apsaugininkas galėjo iškviesti policiją. Bet jis išsitempė mane į parduotuvės lauko koridorių ir netikėtai į veidą ir akis pradėjo purkšti dujas. Man iš karto akys aptemo ir nebemačiau kur eiti. Tad atsisėdau prie lauko durų ant grindinio ir paprašiau praeivių, kad išviestų greitąją pagalbą. Jis dėkingas tiems žmonėms, kurie jam pagelbėjo tokioje sunkioje situacijoje. Neužilgo, atvykus greitosios medicinos pagalbos automobiliui, medikė man praplovė akis ir aš pradėjau matyti. Padėkojęs jai už pagalbą, pasakiau, kad pats pareisiu į namus. Bet medikė pasiūlė mane nuvežti ir patarė kitą dieną kreiptis į okulistą, nes po šio įvykio gali kilti akių uždegimas ir kitokios komplikacijos“.

Kalbantis su B. Gasiūnu po paros, jo akys buvo paraudusios, nuolat ašarojo. Beje, jis sakė, kad buvo nuėjęs pas parduotuvės apsaugininką aiškintis, už ką jis taip nežmoniškai pasielgė. Bet pastarasis nesileido į kalbas ir tepasakė, kad jis dingtų iš akių.

Grįžęs į namus dar galvojo kreiptis į policiją. Bet nusiramino, kad šiuo įvykiu pradėjo domėtis laikraštis. Sakė lauks tyrimo rezultatų.

Išsiaiškinti situaciją raštu paprašėme ir UAB „MAXIMA LT“ atstovę ryšiams su visuomene Olgą Malaškevičienę. Po poros valandų ji paskambino ir informavo, kad vyksta šio incidento tyrimas, apie kurio rezultatus ji redakciją informuos. Vakar iki 13.30 val. tyrimo rezultatų dar nesulaukėme, tad juos tikimės paskelbti kitame laikraščio numeryje.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje