Skip to content

Dviračių maratonuose – nuo olimpiečių iki mėgėjų

MI informacija

Sekmadienį, rugpjūčio 12 d., Ignalinos apylinkėse vyks jau tradiciniu tapęs kalnų dviračių maratonas, kuris pirmą kartą startavo Ignalinoje dar 2002 m. vasarą. Per vienuolika metų dalyvių skaičius „Lietuvos dviračių maratonų taurėje“ išaugo nuo kelių dešimčių iki beveik tūkstančio žmonių per etapą. Šiais metais jau įvykusiuose trijuose etapuose (Druskininkų, Vilniaus ir Molėtų) jėgas maratono trasose išbandė beveik 2500 dalyvių.

„Malonu, kad mūsų organizuojamus maratonus mielai aplanko ir jų skonį paragauja jau tūkstančiai dviračių entuziastų. Mes galime pasigirti ne tik dalyvių geografija (atvyksta svečių iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Italijos, Rusijos ir kitų valstybių), bet ir įvairaus amžiaus ir socialinio užimtumo dalyvių įvairove. Mūsų dviračių maratoną šiais metais jau yra išbandęs pirmasis nepriklausomos Lietuvos olimpinis čempionas, disko metikas Romas Ubartas, o būtent Ignalinos maratono trasą prieš porą metų yra įveikusi Pasaulio čempionė ir rekordininkė, dabartinė Londono olimpinių žaidynių dalyvė Simona Krupeckaitė“, – teigia „Lietuvos dviračių maratonų taurės“ iniciatorius Arūnas Daugirdas. 

„Šių metų Ignalinos etapo naujiena – rajono savivaldybės inicijuota trasos atkarpa naujai įrengtu dviračių taku, kuris driekiasi šalia Bokšto gatvės išilgai viso Vilkakalnio kalno (viena aukščiausių Ignalinos vietų) nuo Švenčionių iki Budrių gatvių, o pirmajam dalyviui, kirtusiam savivaldybės pažymėtą simbolinį naujojo dviračių tako finišą – rajono meras įteiks atminimo prizą“, – pabrėžė A. Daugirdas.

Priminsim, kad po šių metų jau įvykusių trijų dviračių maratonų tautės etapų, lyderiai yra: moterų grupėje – Tatjana Kaliakina iš Vilniaus, vyrų grupėje – Domas Manikas (Panevėžys).

„Lietuvos dviračių maratonų taurės 2012“ organizatoriai kviečia visus dviračiams neabejingus žmones į tradicinį Ignalinos etapą, kuris įvyks šį sekmadienį. Norintys dalyvauti ketvirtajame taurės etape užsiregistruoti galės ir tą pačią dieną, svarbiausia turėti techniškai tvarkingą dviratį ir šalmą. Dalyviai galės pasirinkti ar įveikti vieną maratono ratą – 34 km, ar du ratus – 68 km. Patys mažiausi dalyviai iki 10 m. taip pat dalyvaus lenktynėse prieš pagrindinio maratono startą, jų užduotis  – simbolinė, vos poros kilometrų ilgio trasa.

Renginio programa

09:30–11 val. – registracija miesto estradoje (ten ir startas),
10:30 val. – vaikų iki 10 m. registracijos pabaiga,
11 val. – vaikų maratono startas,
11:40 val. – atveriami starto koridoriai,
12 val. – pagrindinio maratono startas,
14:25 val. – viso maratono nugalėtojo finišas,
15:30 val. – apdovanojimai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje