Skip to content

Vandalai drąsūs naktį

MI informacija

Penktadienį, 3 val. nakties, rajono policijos komisariato pareigūnai pastebėjo, jog Ignalinoje, Laisvės aikštėje, išvartyti dekoratyviniai stovai su gėlių vazonais. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo policininkai ėmėsi visų veiksmų, kad šis nusikaltimas operatyviai būtų išaiškintas. Netrukus J. Čepulėno g. jie sulaikė ir pristatė į policijos komisariatą tris jaunuolius apklausai. Jos metu paaiškėjo, kad du ignaliniečiai – 19-metis  P. R. ir 18-metis A. B. bei 25-erių visaginietis R. B išvartė ir į fontaną sumėtė vazonus, sunaikino gėlių kompozicijas, prie Paplovinio ežero išrovė ir sunaikino gėles. Miesto seniūnija už padarytą žalą pateikė 766 Lt ieškinį.

Pareigūnų operatyvumo ir profesionalumo dėka buvo išaiškinti nusikalstamą veiką padariusieji asmenys. Šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 284 str. 1 d. (viešosios tvarkos pažeidimas), kuriame numatyta, tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Visi trys buvo blaivūs. Tuomet visai nesuprantamas toks poelgis sudarkyti gėlynus pusėje miesto. Labai norėjome paskelbti sulaikytųjų pavardes, kad tauta žinotų savo „didvyrius“, tačiau policija jų neatskleidžia. Girdi, vyksta tyrimas. Už šių žodžių slepiama visa informacija. Pagal mūsų įstatymus kaip yra – gali prikiaulinti kiek nori, bet visuomenė apie tave dar ilgai nieko nežinos. Tyrimai, teismai kartais trunka mėnesių mėnesius ir apie tokius „didvyrius“ visi seniai pamiršta. Kai pagaliau jau galima kažką skelbti, tai būna niekam neįdomu, pamiršta…

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje