Skip to content

Ignaliniečiai dalyvavo „dalinimosi“ akcijoje

MI informacija

Ne visi ir ne visada esame abejingi šalia esantiems. Kai vieni, kuriems tai, regis, turėtų rūpėti labiausiai, saugiai ilsisi abejingumo šešėlyje, kiti, atimdami dalį laiko iš savęs, savo šeimos, bando tiesti ranką tam pačiam artimam.

Jau septintą kartą Ignalinoje rugpjūčio 13–17 d. vyko labdaringa akcija „Ateik, pasiimk!“. Šios akcijos metu norintys pasidalinti – dalinosi. Vieni dovanojo mokyklinių daiktų, drabužėlių ir už tai gavo nuoširdžių šypsenų indą, ką nors pasiėmę, dovanojo neįkainojamą dėkingumą.

Akcijos iniciatorė ir rengėja, partijos Tvarka ir teisingumas rajono tarybos narė, visuomeninė Europos parlamento nario Rolando Pakso padėjėja Leta Kalinauskaitė įsitikinusi, jog ši akcija buvo sėkminga.

„Patenkinti liko visi: ir tie, kurie kažką atnešė, ir tie, kurie kažką pasiėmė. Beje, ši akcija buvo truputį ir kitokia – žmonės ne tik atėjo dovanoti ar pasiimti. Nemažai atėjusiųjų buvo labai šnekūs – dalinosi džiaugsmais ar rūpesčiais, sunkmečiu užgriuvusiomis bėdomis, ramino ir patarinėjo vieni kitiems laikytis ir tikėti, kad viskas susitvarkys“, – teigia pašnekovė.

Tiesa, akcija nebūtų pavykusi ir be Ignalinos miesto seniūnijos salės. Už ją akcijos organizatorė nuoširdžiai dėkoja Ignalinos miesto seniūnui Valentinui Rumbučiui, o visiems seniūnijos darbuotojams dėkoja už kantrybę.

L. Kalinauskaitė džiaugiasi, kad kasmet ateina vis daugiau mamyčių. „Tai rodo, kad kiekviena mama, kiek galėdama, rūpinasi savo vaikais. Iš kitos pusės gal ir nesmagu džiaugtis. Nemaža dalis akcijos dalyvių dalinosi savo skausmu – šeimų maitintojai yra bedarbiai, šeimos gyvena žemiau skurdo ribos. Tokia mūsų rajono ir visos Lietuvos gyventojų kasdienybė“, – pasakoja akcijos įgyvendintoja L. Kalinauskaitė.     

Kad ir koks žmogus bebūtų iniciatyvus ir energingas, visada reikalinga pagalba ir, žinoma,  palaikymas. Šią gerumo akciją sumanytojai įgyvendinti padėjo nemažas būrys pagalbininkų, bet, pasak, pačios Letos, jos idėjų šaltinis – neišsenkantis, tad ateityje moteris tikisi dar didesnio būrio pagalbininkų bei rėmėjų. „Kaip visada, turiu įvairiausių idėjų, niekada nesėdžiu sudėjusi rankų. Galvoju netgi apie pačios akcijos „Ateik, pasiimk!“ paįvairinimą. Ši akcija galėtų išaugti į didelį žmonių susiėjimą, gražų pabendravimą prie vaišių stalo su gyva muzika. Apie tai mąstau jau keletą metų. Tačiau tam reikia nemažai lėšų, akcijos rėmėjų. Su asmeninėmis lėšomis niekaip neišsiversčiau.

Galvodama apie didesnį renginį, keletą kartų kreipiausi į rajono tarybos narius, kviečiau prisidėti. Deja, norinčių neatsirado. Tačiau ir šįmet, ir anksčiau surengtos akcijos nebūtų įmanomos be pagalbininkų – mūsų miesto ir rajono gyventojų, kurie noriai atneša drabužėlių, avalynės, žaislų, mokymo priemonių.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje