Skip to content

Šešėlinėje moksleivių vyriausybėje – du ignaliniečiai

MI informacija

Trisdešimt projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyvių iš visos Lietuvos pradėjo savaitę truksiančią praktiką Ministro Pirmininko tarnyboje ir ministerijose. Projekto metu moksleiviai turės galimybę susipažinti su Vyriausybės institucijų veikla ir kasdieniu darbu, susitikti su Premjeru Andriumi Kubiliumi, ministrais bei įvairių įstaigų vadovais. Projektu „Moksleiviai – į Vyriausybę“ siekiama skatinti jaunimą domėtis Lietuvos valstybės institucijų veikla, priimamais sprendimais ir aktyviau dalyvauti politiniuose procesuose.

Išsamesnę informaciją apie projektą „Moksleiviai – į Vyriausybę“ ir šių metų dalyvių sąrašą galima rasti interneto svetainėje www.moksleiviaivyriausybeje.lt, kurioje moksleiviai taip pat rašys ir savo įspūdžių dienoraštį, bei „Facebook“ socialiniame tinkle.

Projekte dalyvauja du mūsų kraštiečiai: ignalinietis Elvinas Valėnas (Ignalinos rajono gimnazija) ir Irmantas Mikulėnas (Didžiasalio „Ryto“ vidurinės mokyklos absolventas, buvęs MI neetatinis korespondentas).

Elvinas, su šūkiu „Kas neina pirmyn, tas rieda atgal“ dirba Susisiekimo ministerijoje, o Irmantas su šūkiu „Šypsokis, ir gyvenimas šypsosis Tau!“ – Švietimo ir mokslo ministerijoje.

Irmantas šiemet Vilniaus universitete jau studijuos finansų ir draudimo matematiką. „Aš esu tikras kaimo gyventojas ir tuo didžiuojuosi. Beje, mano pagrindinis tikslas šiame projekte, parodyti, jog kaime augęs ir kaimo mokyklą baigęs jaunimas gali būti lygiai toks pat pilietiškas ir aktyvus, kaip ir miesto jaunimėlis“, – sako Irmantas.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje