Skip to content

Gyvenimas, užverdamas vienas duris, plačiai atidaro kitas

Jau tapo gražia tradicija kartu su vasara kasmet į plačiuosius savarankiško gyvenimo vieškelius palydėti ir Ignalinos abiturientus. Šeštadienį vėl susirinkta Laisvės aikštėje paskutiniam sudie išeinančiai vasarai ir viltingam iki pasimatymo studijuoti išeinantiems buvusiems dvyliktokams.

Liūdėti neverta

Palydėtuvės sutapo su gandrų išskridimu, tad nieko nenustebino du pasiklydę, gal nuo gentainių būrio atsilikę, aikštėje pasirodę gandrai. Jie ant scenos nešte atnešė nusiminusią mergaitę, kuriai buvo liūdna: kad vasara baigiasi, kad gandrai išskrenda, tiesiog – liūdna. Nuliūdusiai kantriai aiškinta, kad liūdėti neverta, nes visada kiekviena ko nors pabaiga – kažko naujo pradžia. Tardami vasarai sudie, kartu tariam – sveikas, dar vienas rugsėji!

Į šventę (tai vėlgi jau tapo tradicija) atvyko visas būrys svečių: Seimo vicepirmininkas Česlovas Juršėnas, Seimo narys Konstantas Ramelis, aplinkos viceministras Stanislovas Šriūbėnas, Vilniaus vicemeras, Ignalinos kraštiečių klubo prezidentas Romas Adomavičius, Lietuvos edukologijos universiteto rektorius, profesorius, dr. Algirdas Gaižutis, Vilniaus universiteto docentas dr. Vytautas Kindurys, fitoterapeutas prof. Juozas Ruolia, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros darbuotoja dr. Edita Bagdonaitė. Visi jie – mūsų kraštiečiai.

Egzaminai – puikiai

Rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotoja Rimantė Vilčinskienė supažindino su šiųmetės egzaminų sesijos rezultatais. Rajone iš viso egzaminus laikė 182 abiturientai (28 mažiau, nei pernai). Geriausiai egzaminus laikė abiejų rajono gimnazijų moksleiviai: Ignalinos išlaikė 92 proc., Vidiškių – 91 proc. laikiusių. Anglų ir vokiečių kalbų bei geografijos egzaminus išlaikė visi, istorijos egzaminą du abiturientai išlaikė šimtukams.

Džiugina, kad beveik visi mūsų abiturientai pasirinko mokytis Lietuvos mokyklose ir tik vienas vyksta studijuoti į Angliją. Universitetus pasirinko 53 abiturientai, kolegijas – 58, kitas mokymo įstaigas – 28. Pastarieji profesinio mokymo įstaigose mokysis amatų, 17 liko dirbti namuose ar užsiregistravo Darbo biržoje.

Sveikinimai ir linkėjimai – kaip iš gausybės rago

Rajono meras Bronis Ropė džiaugėsi, kad studijuoti išvyksta net 83 proc. šiųmečių absolventų. „Atminkite, kad visada esate laukiami sugrįžtant į gimtąją Ignaliną, rajoną, kur visada reikės jūsų rankų ir proto. Džiugu, kad mūsų vaikai gimtinės nepaveda, dėl jų mums nereikia raudonuoti. Sėkmės jums!“, – sakė meras.

Č. Juršėnas: „Šiandien – intelekto derliaus šventė. Suvedami gražūs rezultatai. Dvigubai malonu, kad daugelis, net 16 ignaliniečių, pasirinko senąjį Alma Mater – Vilniaus universitetą, kuriame ir aš studijavau. Linkiu visiems siekti naujų mokslo aukštumų, o jas pasieksite tik nuoširdžiu darbu“.

E. Bagdonaitė: „Jūs dabar visi žvelgiate į ateitį, bet jos dar nematote, nežinote, kokia ji bus. Kad ateityje lydėtų sėkmė, drąsiai ženkite į ją ir daug dirbkite, tuomet sėkmė jums visada šypsosis“.

A. Gaižutis: „Dėkoju tėvams ir mokytojams už gerus studentus. Tie, kas pasirinko Edukologijos universitetą (tokių – 6), nenusivils pasirinkimu. Mes rengiame mokytojus, švietimo sistemos vadybininkus ir administratorius. Neseniai pasibaigusiose Olimpinėse žaidynėse net 16 Lietuvos olimpiečių ir beveik visi medalininkai – mūsų buvę ar esami studentai“.

V. Kindurys: „Laimė ir sėkmė pasiekiama darbu. Puoselėkite savo talentus ir įgimtas geras vertybes, iš milžiniško žinių srauto išsirinkite tikrąsias žinias. Bus ir klystkelių, akligatvių, tad visada linkiu rasti iš jų teisingą kelią“.

Sveikinimus  ir linkėjimus žarstė ir kiti ant scenos pakviesti svečiai, o bene originaliausiai sveikatos linkėjo prof. J. Ruolia: „Mieli parapijonys, studentai. Saugokit savo nervines ląsteles, studijuokite vienu metu tik vienoje įstaigoje, nes jūsų nervinės ląstelės moka dirbti tik vienu etatu. Neerzinkite jų visokiais „redbuliais“ ir „kolomis“, verčiau kas vakarą po skiltelę česnako ar svogūno suvalgykite. Mergaitės ir berniukai, palikite savo mobiliųjų telefonų numerius seniems draugams ir draugėms, nauji geresni nebus. Sveikų ir sėkmingų jums studijų“.

Išeinančius drąsino ir ignalinietė, Vilniaus edukologijos universiteto trečiakursė Indrė Valėnaitė. „Žinau tą būseną, kai stovi tarp dviejų durų: vienos jau uždarytos, kitos atdaros ir kviečia pro jas įeiti. Nebijokite, eikite ir naudokitės viskuo, kas jums atvira ir prieinama. Sėkmės!“

Tėvams ir mokytojams už pirmąjį gyvenimo etapą dėkojo ir buvę abiturientai.

Tuo oficialioji palydų dalis ir baigėsi. Ta nuliūdusi mergaičiukė pagaliau suprato, kad liūdėti visai neverta, nes gyvenimas, užverdamas vienas duris, plačiai atidaro kitas.

Net dangus susigraudino

Visų sveikinimų kantriai klausęs dangus, gal susigraudinęs, netrukus lietumi apsiverkė. Todėl koncertinė šventės dalis jau gerokai sudrėko. Stipriau ar silpniau lijo visą vakarą, tačiau jaunimui lietus buvo nė motais. Publikos netrūko nei grojant Ignalinos jaunimo grupei „Raudonas laidas“, nei Didžiasalio estradiniam ansambliui, nei senai, bet muzikos ritmais jaunai grupei „Poliarizuoti stiklai“. Po jų dar tęsėsi šokiai lietuje su Didžiasalio ansambliečiais.

Taip ir ir baigėsi Ignalinos vasara 2012…

Autoriaus nuotr.

Gandrai ant scenos nešte atnešė nusiminusią mergaitę, kuriai buvo liūdna... Išeinantys abiturientai tėvams ir mokytojams dėkojo gražiais žodžiais ir dainomis Išeinantys abiturientai tėvams ir mokytojams dėkojo gražiais žodžiais ir dainomis O man liūdna... Prasidėjęs lietus jaunimui buvo nė motais

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje