Skip to content

Vasarą palydėjo gausios sporto mėgėjų varžytuvės

Praėjusį savaitgalį Kultūros ir sporto centro Sporto skyrius centro krepšinio aikštelėje, miesto paplūdimyje ir Laisvės aikštėje, surengė įvairių sporto šakų mėgėjų varžybas, skirtas vasaros pabaigtuvių šventei, kuriose dalyvavo tinklininkai, krepšininkai, šaškininkai, rankų lenkikai, smiginio meistrai.

Jau penktadienį miesto paplūdimyje varžybas pradėjo vyrų dvejetų komandos. Šįkart jėgas panoro išmėginti net vienuolika porų. Tai byloja, kad pastaruoju metu šis žaidimas vis labiau populiarėja ne tik tarp jo veteranų, bet ir tarp jaunimo. Tuo džiaugėsi ir turnyre dalyvavęs aktyviausias tinklinio propaguotojas, „Melekso“ akcinės bendrovės direktorius Rimantas Zigmantas, pats su jaunatviška energija rungtyniavęs smėlio aikštelėje. Pasak jo, dabar ne tik Vidiškėse, bet ir Ignalinoje ši sporto šaka išpopuliarėjo, o žaidėjų meistriškumas pastebimai išaugo. Pirmąją turnyro dieną tinklininkai varžėsi net iki sutemų, kol paaiškėjo, kuri iš komandų šeštadienį tęs varžybas finale. Kaip ir buvo tikėtasi, sėkmingiausiai rungtyniavo Tomo Barsiukovo ir Eugenijaus Rakitino dvejetas, kuris jau yra laimėjęs ne vieną panašų turnyrą. Šįkart po atkaklios bei permainingos kovos 2:0 laimėta prieš Artūro Lukošonoko ir Elvio Gotovskio duetą ir pelnyti aukso medaliai. Trečioji prizinė vieta atiteko Mindaugo Greizės ir Justino Velecko komandai.

Šeštadienį dangus buvo apsiniaukęs, bet nelijo, todėl į lauko krepšinio aikštelę susirinko net 21 komanda ne tik iš Ignalinos, bet ir iš Strigailiškio, Vidiškių bei Didžiasalio. Turnyre (3×3) panoro dalyvauti ir jau kuris laikas Ignalinoje stovyklaujantys Vilniaus „Sostinės“ krepšinio mokyklos šešiolikmečiai trenerio Arūno Umbraso auklėtiniai. Beje, šis treneris kažkada rungtyniavo rajono krepšinio rinktinės sudėtyje. Tai buvęs Vytauto Motiejonio gabus auklėtinis, kai jis dar mokėsi Dūkšto vidurinėje mokykloje. Ją baigęs, studijas tęsė buvusiame Vilniaus pedagoginiame institute, o po studijų buvo pakviestas dirbti treneriu Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje. Kiek vėliau A. Umbrasas pradėjo treniruoti „Sostinės“ krepšinio mokyklos jaunuosius krepšininkus. Būtent jų dalyvavimas šiame vasaros palydų turnyre ir sukėlė didelį susidomėjimą, nes augaloti vaikinukai energingai priešinosi labiau patyrusiems rajono krepšininkams. Vis dėlto, turnyre sėkmingiau rungtyniavo „Fortūnos“ komanda, kurioje žaidė gerai pažįstami krepšininkai Tadas Bernotas, Mantas Ilgūnas, Darius Dubaka ir Marius Kupetys. Jie ir laimėjo finalinę dvikovą prieš Valdo Kindurio vadovaujamą komandą, o trečioji vieta atiteko Vilniaus „Sostinės“ krepšinio mokyklos auklėtiniams.

Po paplūdimio tinklinio ir krepšinio turnyro, jau po pusdienio įvairios sporto varžybos persikėlė į miesto Laisvės aikštę. Žiūrovai, susirinkę čia į vasaros ir abiturientų palydas į aukštasias ir specialiasias mokyklas, su įdomumu stebėjo šaškininkų, rankų lenkimo, futbolo kamuolio žongliravimo, strėlyčių mėtymo ir dviračių manevravimo dalyvių varžybas. Net 18 šaškininkų susėdo prie lentų, norėdami išbandyti sėkmę žaibo turnyre. Tarp jaunųjų žaidėjų rungtyniavo ir labiau patyrę šaškininkai iš rajono Neįgaliųjų draugijos, rajono pirmenybių dalyviai. Per 5 minutes ne visiems pavykdavo nugalėti savo varžovus. Įdomiausiai vyko finalinės dvikovos, kuriose sėkmingiausiai žaidė buvęs Vidiškių vidurinės mokyklos matematikos mokytojas Vytautas Čepulis ir jo sūnus. Nedaug trūko, kad jis būtų laimėjęs turnyrą, bet lemiamoje partijoje pirmenybę užleido savo šeimos jaunėliui Vytautui. Tad retas atvejis, kad tėvas su sūnumi laimėtų visas prizines vietas.

Rankų lenkimo varžybose dalyvavo 11 stipriarankių, tarp kurių buvo ir daugkartinis įvairių varžybų nugalėtojas, kilnojant svarsčius, Ramūnas Bučelis. Bet šįkart prie rankų lenkimo stalo nepralenkiamas buvo augalotas kaunietis Dmitrijus Fiodorovas. Jis finalinėje dvikovoje ir nugalėjo Ramūną. Trečioji vieta atiteko Žilvinui Telyčėnui iš Tverečiaus.

Futbolo kamuolio žongliravimo rungtyje meistriškiausiai rungtyniavo Lukas Pajarskas, kuris mušdamas kamuolį abiem kojomis, jį ore nenuleisdamas ant žemės atmušė net 201 kartą. Nedaug nuo jo atsiliko ir Deividas Golubickas.

Tarp būrio strėlyčių mėtymo dalyvių, vėl taikliausias buvo Vytautas Motiejonis, kuris pelnytai laimėjo šią rungtį.

Pasibaigus visoms varžyboms, šventės dalyvių akivaizdoje rajono meras Bronis Ropė varžybų nugalėtojams bei prizininkams įteikė medalius ir specialius prizus.

Beje, vasaros palydų metu Ignalinos lauko teniso kortuose dvi dienas vyko įdomus Lietuvos stomatologų teniso turnyras, kuriame dalyvavo 8 stipriausieji šio žaidimo dalyviai. Turnyro nugalėtoju tapo ignalinietis ir vienas iš panašių varžybų organizatorių Alvydas Pūkas. Jis finalinėje dvikovoje nuolatinį savo varžovą, Kauno universiteto docentą Juozą Jonaitį, nugalėjo 6:2, 6:4 ir jau kelintą kartą tapo panašių turnyrų nugalėtoju. Trečioji vieta atiteko kauniečiui Zigmui Romanovui.

A. Pūko teigimu, sėkmingai turnyre dalyvavo ir teniso veteranas, medicinos mokslų daktaras Antanas Šernikis, kuris dar sovietmečiu pirmasis Sovietų sąjungoje pradėjo dantų implantaciją.

Autoriaus nuotr.

Tinklinio varžybose jaunatviškai žaidė UAB „Meleksas“ direktorius Rimantas Zigmantas su sūnumi. Krepšininkų turnyre sėkmingiausiai kovėsi Vilniaus „Sostinės“ krepšinio mokyklos jaunieji krepšininkai, vadovaujami mūsų kraštiečio trenerio Arūno Umbraso (antras iš kairės). Rungtyniauja krepšininkai Rungtyniauja krepšininkai Paplūdimio tinklinio turnyro nugalėtojų ir prizininkų grupė: viduryje – Eugenijaus Rakitino ir Tomo Barsiukovo dvejetas Teniso turnyro finalininkas ignalinietis Alvydas Pūkas (kairėje) ir kaunietis Juozas Jonaitis Kamuolio žongliravimo varžybose nepralenkiamas buvo Lukas Pajarskas Daugiausia žiūrovų dėmesio susilaukė šaškininkų atkaklios varžybos Šaškininkų žaibo turnyre visas tris prizines vietas laimėjo Vytautas Čepulis su savo sūnumi

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje