Skip to content

Rajono priešgaisrinei tarnybai – 15 metų

Praėjusį antradienį į Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos patalpas susirinkę rajono visų šešių ugniagesių komandų atstovai pažymėjo savo tarnybos įkūrimo penkiolikos metų jubiliejų. Jame dalyvavo rajono meras Bronis Ropė, savivaldybės administracijos atstovas Artūras Česliokas, Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Anatolijus Ostrouchas, jo pavaduotojas, taip pat Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspekcijos viršininkas Tomas Raketis.

Jubiliejiniame susirinkime ugniagesius pasveikino rajono priešgaisrinės tarnybos viršininkas Kęstutis Savickas, taip pat Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Anatolijus Ostrouchas. Apie nelengvą ugniagesių darbą dar kolūkių egzistavimo laikais prisiminė vienas iš veteranų – linkmeniškis Antanas Abelis. Pasak jo, tais laikais įvairiuose kaimuose beveik kasdien kildavo gaisrai, o jų lokalizavimo techninės priemonės buvo pasenusios ir primityvios. 1997 m. įsikūrus rajono priešgaisrinei tarnybai, savivaldybės vadovų dėka pastebimai pradėjo stiprėti ugniagesių materialinė bazė ir gerėti jų darbo sąlygos. Dabar visos šešios tarnybai priklausančios komandos aprūpintos patikimesne technika, todėl ir dirbti lengviau.

Jubiliejaus proga sodinamas ąžuoliukas
Susirinkime kalbėjęs rajono meras B. Ropė pasidžiaugė, kad pastaraisiais metais pavyko šiuolaikiškose patalpose po vienu stogu įkurdinti abi tarnybas – sukarintą valstybinę priešgaisrinę gelbėjimo ir rajono priešgaisrinę, išlaikomą rajono savivaldybės. Jos abi darniai dirba ir rajono gyventojai rimtesnių pastabų dėl jų veiklos neturi, nes ugniagesiai su patikima technika operatyviai gesina iškilusius gaisrus. Malonu, kad šiais metais jų skaičius žymiai sumažėjo ir skaudesnių nelaimių neįvyko. Meras taip pat pažymėjo, kad rajono ugniagesių veikloje esama ir spręstinų problemų, bet į jos nepamirštos, sprendžiamos.

Sveikindamas tarnybą jubiliejaus proga, už ilgametį, sąžiningą ir nepriekaištingą darbą grupei rajono ugniagesių įteikė padėkos raštus. Pagarbos nusipelnė Linkmenų ir Daugėliškio gaisrinių skyrininkai Antanas Abelis ir Petras Paukštė, taip pat Linkmenų, Didžiasalio, Tverečiaus ir Mielagėnų ugniagesiai gelbėtojai Alvydas Čičiurka, Viktor Chatkevič, Antanas Meilus, Rimantas Kananavičius ir ilgametė buhalterė Alma Andrijauskienė.

Pasibaigus minėjimui, jo dalyviai Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos kieme pasodino ąžuoliuką.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje