Skip to content

„Sportas – tai visas mano gyvenimas…“

Šie žodžiai priklauso ne tik rajone, bet ir tarptautiniame sporto sąjūdyje gerai pažįstamam rajono tarybos nariui, Žiemos sporto centro direktoriui Bronislavui Cicėnui. Praėjusią savaitę šis energingas sporto puoselėtojas, nuo jaunų dienų aktyviai dalyvavęs ir tebedalyvaujantis įvairaus rango Lietuvos bei tarptautinėse varžybose, atšventė garbingą 60-ties metų jubiliejų. Jo kuklaus darbo kabineto sienos išpuoštos aukščiausio lygio apdovanojimais, kurių kolekcija jubiliejaus proga pasipildė dar vienu garbingu ženklu. Už nuopelnus Lietuvos sportui, Kultūros ir sporto departamentas Bronių apdovanojo Sporto garbės kryžiumi. Tokiu garbiu ir aukštu apdovanojimu gali pasididžiuoti tik nedaugelis Lietuvos sportininkų bei sporto organizatorių. Jubiliejaus ir aukšto apdovanojimo proga B. Cicėną atvyko pasveikinti rajono savivaldybės vadovai, Sporto organizacijos „Sportas visiems“ prezidentas Algis Vasiliauskas, Biatlono ir slidinėjimo nacionalinės federacijos bei asociacijos vadovai, rajono Kultūros ir sporto centro direktorius Darginas Mikėnas, Sporto skyriaus treneriai. Pasveikino jį ir olimpinis čempionas Algimantas Šalna.

Jubiliatas – kuklus ir nemėgstantis girtis žmogus. MI jis teigė, kad sportuoja ir stengiasi Žiemos sporto centro bazę paversti patrauklia tarptautine arena ne dėl apdovanojimų, o kad ji išliktų ir ateinančioms kartoms.

Bronius gimė ir užaugo Ignalinoje. Čia jis, Ignalinos 1-ojoje vidurinėje mokykloje baigęs 8 klases, bet anksti netekęs tėvo, negalėjo toliau mokytis vidurinėje, tad įstojo į buvusį Vilniaus politechnikumą. Jame įsigijo autotransporto eksploatacijos specialybę, kad galėtų pradėti savarankišką gyvenimą. Po mokslo ir atlikęs karinę tarnybą, buvo paskirtas Ignalinos dujų ūkio vyr. inžinieriumi. Kadangi nuo vaikystės žavėjosi sportu, jis neakivaizdiniu būdu mokėsi Lietuvos kūno kultūros akademijoje ir dar jos nebaigęs, buvo paskirtas tuometinės „Nemuno“ sporto draugijos Ignalinos žiemos sporto bazės direktoriumi, kuri vėliau buvo reorganizuota į respublikinį Žiemos sporto centrą. Jau 30 metų sukako, kai jis vadovauja šiai respublikos žiemos sporto kalvei. Per tuos metus sugebėjo ją išpuoselėti taip, kad ji taptų patrauklia žiemos sporto mėgėjams.

Ir dabar, kai jo pečius slegia įvairūs sporto bazės renovacijos klausimai, Bronislavas kiekvieną laisvą valandėlę sportuoja, aktyviai dalyvauja įvairiose respublikinėse bei tarptautinėse slidinėjimo bei biatlono varžybose. Net vienuolika kartų jis yra pelnęs Europos slidinėjimo dirbančiųjų čempiono vardą. 1998 m. už aktyvų dalyvavimą sporte apdovanotas medaliu „Už nuopelnus Lietuvos sportui“, 2004 m. – „Už sporto pergales“. Vadovaujant Žiemos sporto centrui, Bronius įrengė vienintelę Lietuvoje riedučių trasą, taip pat kalnų slidinėjimo bazę su keltuvais bei sniego gamybos sistemomis.

Bronius nuolat ieško įvairių būdų, kaip šią bazę padaryti dar patrauklesnę ne tik žiemos, bet ir vasaros metu, kurdamas įvairius projektus. Šiuo metu yra pertvarkomas centro stadionas, kuriame jau iškilo modernus šaudyklos pastatas, kuris kitąmet stos rikiuotėn.

Bazės direktorius, iki šiol aktyviai sportuodamas ir apgaubtas bazės tobulinimo darbais, suranda laiko ir muzikai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje