Skip to content

Nepailstančiam sporto veteranui dovanų – naujas dviratis

Rugpjūčio 12 d., kai Ignalinoje vyko respublikinio tradicinio kalnų dviračių maratono trečiojo etapo lenktynių nugalėtojų bei prizininkų apdovanojimas, šių varžybų organizatoriai specialų prizą įteikė ir didžiasaliečiui Algirdui Sekonui, kuris buvo pripažintas entuziastingiausiu dalyviu. Jis paprastu sovietmečio laikų dviračiu iš pat ankstyvo ryto atmynė iš Didžiasalio ir stojo į 34 kilometrų lenktynių startą. Likus iki finišo 15 km, pradūrė galinę dviračio padangą, bet vis vien finišavo. Tąkart lenktynių nugalėtojams įteikdamas apdovanojimus, rajono meras Bronis Ropė visų, beveik 800 dviratininkų, akivaizdoje savivaldybės vardu pažadėjo šiam atkakliam didžiasaliečiui padovanoti naują, modernesnį ir patvaresnį dviratį, kad jis galėtų ir kitais metais sėkmingai dalyvauti vyksiančiose panašiose lenktynėse.

Šį antradienį pažadas buvo ištesėtas. Į savivaldybę atvykusiam didžiasaliečiui, vicemeras Henrikas Šiaudinis ir įteikė pažadėtą dovaną. Dėkojo šiam 62-ejų vyrui už tokį atkaklumą ne tik minėtų lenktynių metu, bet ir daugelyje kitų varžybų. Nepaisant amžiaus, žmogus aktyviai dalyvauja ir tradiciniame vienos paros plaukimo maratone, ir slidinėjimo, kroso bei sunkumų kilnojimo varžybose. Tai – puikus pavyzdys jaunimui, skatinantis stiprinti atkaklumą ir ištvermę bet kokiose varžybose.

Didžiasalietis, dėkodamas už šią malonią ir netikėtą dovaną, sakė, kad jis laisvalaikiu savo fizinę ištvermę stengiasi nuolat grūdinti, gal todėl ir sulaukęs tokio amžiaus, jaučiasi jaunatviškas. Juk ir minėtose dviratininkų lenktynėse kai kurie daug už jį jaunesni dalyviai neišlaikė įtampos ir finišo nepasiekė. O jis, pajutęs, kad galinėje dviračio padangoje nebeliko oro, tvirtai nusprendė garbingai užbaigti varžybas ir tai padarė.

Beje, A. Sekonas, dėkodamas savivaldybei už šią dovaną, ekspromtu padeklamavo paties sukurtas eiles, skirtas rajono merui, vicemerui ir savivaldybės administracijos direktoriui. Po to sėdęs ant naujutėlaičio dviračio ir apsukęs garbės ratą aplink fontaną Laisvės aikštėje, pasuko link Didžiasalio. Džiaugdamasis, kad pedalai daug lengviau minasi, negu senojo dviračio.

Autoriaus nuotr.

Algirdas Sekonas su naujuoju dviračiu. Kairėje – rajono vicemeras Henrikas Šiaudinis, dešinėje – Artūras Česliokas. O dabar ant naujo dviračio – į Didžiasalį...

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje