Skip to content

Ar susitiksite su kaimynais eilėje prie skaitmeninės TV?

MI informacija

Maždaug pusė analoginę antžeminę televiziją žiūrinčių jūsų kaimynų dar nėra nusprendę, kada įsidiegs skaitmeninę televiziją. Apklausų rezultatai rodo, kad dauguma jų tai padarys analoginės antžeminės televizijos išjungimo išvakarėse arba po spalio 29-osios. Jeigu nenorite paskutinėmis spalio dienomis stovėti eilėse prie skaitmeninės televizijos paslaugų ar įrangos teikėjų durų, specialistai pataria skaitmenine televizija pasirūpinti jau šiandien.

Pasak Jono Mačiulskio, TEO Ignalinos–Zarasų klientų aptarnavimo grupės inžinieriaus, gyventojų apklausos atskleidė, kad prieš kelis mėnesius analoginę televiziją žiūrėjo penktadalis šeimų, net 47 proc. sakė nežinantys, kada pereis prie skaitmeninės TV. „Dabar pats metas įsidiegti skaitmeninę televiziją. Pirmiausia, reikia apsispręsti ar norėsite matyti keliasdešimt televizijos kanalų mokėdami mėnesio mokestį, ar jums pakaks nemokamų televizijos kanalų. Bet kuriuo atveju, naujų televizorių su įmontuotu skaitmeninės televizijos imtuvu neturintiems gyventojams reikės priedėlio. Skaitmeninei antžeminei televizijai matyti prireiks ir lauko antenos“, – pataria J. Mačiulskis ir priduria, kad norint įsigyti tinkančią įrangą, būtina turėti patirties ir žinių.

Kur kreiptis pagalbos?

Nenorintiems gaišti laiko ar nežinantiems, kaip įsidiegti antžeminę skaitmeninę televiziją, patariama kreiptis į specialistus, kurie parinks geriausiai tinkančią įrangą, patikrins televizijos signalo stiprumą, paaiškins, kaip valdyti skaitmeninę televiziją. Paskambinus mokamu telefonu 1817, galima ne tik užsisakyti visą skaitmeninės televizijos GALA paketą, bet ir profesionalių TEO meistrų pagalbą. Į namus atvykę specialistai padės įsidiegti televiziją, iškels anteną ir ją sureguliuos, paruoš kanalų žiūrėjimui.

„Nagingesni arba daugiau apie televizijos techniką išmanantys gyventojai kartais nutaria patys įsirengti anteną ir lipa ant stogo. Tokiais atvejais patartume pasidomėti kiek kilometrų nuo jūsų namų yra skaitmeninės televizijos siųstuvas ir kurioje pusėje. Pagal tai reikėtų rinktis anteną ir ją tinkamai nukreipti. Jei patiems tuo rūpintis per daug sunku ar sudėtinga, geriau būtų kreiptis į specialistus, kurie turi reikiamą įrangą ir gali šiuos darbus atlikti saugiai“, – sako TEO inžinierius.

Kompensacija – iki lapkričio 20 d.

Skaitmeninės televizijos erai besiruošiantys gyventojai turėtų pasidomėti ir apie kompensaciją įrangai įsigyti. Ją gali gauti visi Lietuvos gyventojai, kurių vidutinės pajamos vienam asmeniui sudaro ne daugiau kaip 525 Lt per mėnesį. Kompensavimu galite pasinaudoti iki 2012 m. lapkričio 20 d. Valstybės kompensuojama suma – 100 Lt. Tiek kainuojantį valstybės kompensuojamą skaitmeninės televizijos priedėlį galite įsigyti kartu su GALA: paskambinę mokamu telefonu 1817 arba apsilankę  TEO klientų aptarnavimo skyriuje.

Įsigijus skaitmeninės televizijos GALA priedėlį, reikia kreiptis į deklaruotos gyvenamosios vietos savivaldybės socialinės paramos skyrių, o jeigu jūsų savivaldybėje tokio skyriaus nėra – į savivaldybės administraciją. Atvykę turite pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Jeigu nesate socialinės paramos gavėjas, turite atsinešti ir pažymas apie pajamas. Taip pat turite užpildyti prašymą-paraišką gauti kompensaciją. Reikiamą prašymo-paraiškos formą galite gauti kartu su sąskaita už GALA priedėlį arba savivaldybėje. Taip pat nepamirškite su savimi turėti skaitmeninės televizijos įrangos pirkimą patvirtinančius dokumentus. Daugiau informacijos jums suteiks gyvenamosios vietos savivaldybės specialistai.

Televizija „Skaitmeninė GALA“

Oru visoje Lietuvoje transliuojama antžeminė skaitmeninė televizija „Skaitmeninė GALA“ rodo iki 44 skaitmeninės kokybės kanalų. Čia gausu pažintines, pramogines, sporto ir kitas laidas transliuojančių programų, filmų bei muzikos kanalų. Žiūrovai televizoriaus ekrane gali peržiūrėti televizijos programą ir keisti transliacijos kalbą.

Ryšių reguliavimo tarnybos 2012 m. duomenimis, mokamos skaitmeninės televizijos žiūrovai dažniausiai renkasi televizijos „Skaitmeninė GALA“ ir „Interaktyvioji GALA“ paslaugas. TEO teikiama televizija transliuojama kas penkto mokamą televiziją pasirinkusio žiūrovo namuose. Televiziją „Skaitmeninė GALA“ žiūri daugiau kaip 70 tūkst. klientų.

J. Baltakio nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje