Skip to content

Netradicinis Europos kalbų dienos minėjimas

MI informacija

Rugsėjo 19 d. Dūkšto vidurinėje mokykloje paminėta Europos kalbų diena. Šįkart tai buvo netradicinis renginys. Kadangi mokykla laimėjo Europos sąjungos finansuojamą, švietimo mainų paramos fondo rengiamą Comenius programos daugiašalių mokyklų partnerystės projektą „The legend unite us“, („Legendos suvienija mus“), todėl nuo dabar prasideda dvejų metų bendra tarpmokyklinė veikla. Šis renginys susijęs su šalimis, kurios dalyvauja bendrame projekte. Tai Portugalija, Ispanija, Nyderlandai, Čekija, Kroatija, Latvija, Lenkija, Vokietija.

Anglų kalbos mokytoja, projekto koordinatorė Lenie Drūteikienė supažindino su projektu, būsima veikla. Buvo pristatytos bendradarbiaujančios mokyklos. Mokiniams skirtos užduotys – paruošti pristatymus apie šalis, kurios dalyvauja projekte. Visi subėgę į klases puolė prie darbo: vieni piešė, kiti ieškojo informacijos, treti galvojo, kaip įdomiau ją pateikti. Baigę užduotis, visi mokiniai ir auklėtojos rinkosi mokyklos aktų salėje, kur pristatė savo kūrybą.

Šią dieną nebuvo laiko tingėti ir nuobodžiauti. Spendžiant iš mokinių atsiliepimų, tądien jie praleido aktyviai, turiningai ir sklandžiai. Mokiniai pasisėmė daug naujų žinių, kurias galės panaudoti tolesnėje projekto eigoje.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje