Skip to content

Seimas turėtų pritarti Miškų įstatymo pataisai

MI informacija

Seimo Kaimo reikalų komitetas pritarė Lietuvos respublikos miškų įstatymo 11 str. papildymo įstatymo projektui, numatančiam galimybę paveldėtojams atkurti buvusias sodybas miškų teritorijose. Posėdžio metu buvo išklausyta Seimo Peticijų komisijos nuostata pritarti piliečių prašymui svarstyti galimybę, keičiant Miškų įstatymą ir sugrąžinant teisę atstatyti buvusias sodybas ten, kur jos buvo, nors šiuo metu tai būtų ir miško teritorija.

Pasak E. Pupinio, buvo įsiklausyta į piliečių prašymus ir priimtas žmonėms palankus sprendimas. „Šiandien pritarėme Peticijų komisijos siūlymui teikti Seimui Miškų įstatymo pataisą ir dar kartą svarstyti galimybę miškuose esančiose teritorijose atkurti buvusias sodybas paveldėtojams ten, kur jos buvo“, – sakė komiteto pirmininkas.

Piliečiai į Seimo Peticijų komisiją kreipėsi po to, kai priimtas Miškų įstatymas nenumatė galimybės buvusių sodybų savininkams atkurti sodybas privačioje miško žemėje. „Dauguma tokių sodybų savininkų buvo ištremti, iškelti iš savo namų, juos nusavinant. Vėliau tos teritorijos apaugo mišku ir, atstačius nuosavybę nepriklausomybės metais, žmonėms nebuvo leista atkurti savo sodybų. Įstatymo pataisa įtvirtintų nuostatą, leidžiančią tai daryti buvusiems savininkams ir jų pirmos, antros, trečios eilės teisėtiems paveldėtojams. Mes pritarėme žmonių pageidavimui, kad ten, kur buvo jų sodybos, jie vėl galėtų jas atstatyti, nes žmonės turi teisę sugrįžti ten, kur gyveno jų tėvai ir seneliai“, – kalbėjo E. Pupinis.    

Seimo Kaimo reikalų komitetas Miškų įstatymo pataisą artimiausiu metu teiks svarstyti Seimui.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje