Skip to content

Apleido ligom

MI informacija

Laikraštyje radau skelbimą, kad Taujūnuose dovanojami šuniukai. Neva kilmingi, bet be kilmės dokumentų. Nuvykau. Šuniukus dalino Jonas Morkūnas. Tai buvo Pietų Rusijos aviganio ir kažkokio kovinio šuns hibridas. Išsirinkau vieną iš penkių. Tuomet nežinojau, kad į namus parsivežiau vien rūpesčius, išlaidas ir nemigo naktis.

Jau kitos dienos ryte maždaug 2 mėnesių amžiaus augintinis susirgo. Ėmė viduriuoti, vemti, nieko neėdė. Jam bandė padėti veterinarijos gydykloje, bet… Po pusantros paros keturkojis nugaišo. Bet čia tik viršūnėlės. Namuose buvo dar vienas šuo, o netrukus draugai padovanojo ir 3 mėnesių vokiečių aviganį. Kadangi nugaišęs šuniukas kontaktavo su sveikuoju, pastarasis taip pat susirgo, o vėliau nuo šio sunegalavo ir „vokietukas“. Abu intensyviai gydomi vet. gydykloje ir namuose. Krizė, atrodo, praėjo, keturkojai išgyvens, bet gydymui jau išleidau kelis šimtus litų. Kas man juos grąžins? Gal J. Morkūnas, išdalinęs virusine liga (bjauresne už marą) apkrėstus šuniukus? Įtariu, kad nenorėdamas pats jų nudaigoti, dovanodamas taip „humaniškai“ atsikratė šunelių. Žinau dar vieną žmogų, kurio iš Taujūnų parsivežta „dovana“ taip pat nugaišo.

Rajono Maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Laimutis Ragaišis sakė, kad J. Morkūnas – niekur neregistruotas gyvūnų mėgėjas. Dėl šunų ligų platinimo (maro ir kitų) įstatymai jokios atsakomybės nenumato. Tiesiog reikia patiems būti atsargiems su tokiais savamoksliais „selekcininkais“…

Gyvūnų mylėtojai, venkite J. Morkūno ūkio. Visi jo šunys greičiausiai yra neskiepyti (bent jau vet. gydyklos savininkas sakė, kad jo nepažįsta, nes J. Morkūnas niekada į jį nesikreipė). Antraip nutiks, kaip man.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje