Skip to content

Profesinę dieną minėjo draugėn susirinkę visų apskrities rajonų policininkai

Kai pražysta rudens gėlės ir žemę pradeda puošti krintantys nuo medžių spalvingi lapai, o žemdirbiai baigia doroti užaugintą derlių, savo metų veiklą pradeda aptarinėti ir mūsų gyvenimo rimties uniformuoti saugotojai, dar vadinami Angelais sargais, nes jų profesinė šventė – policijos diena – sutampa su Šv. Angelų sargų diena, kuri kalendoriuje pažymėta spalio 2-ąją.

Šiemet šią dieną visų Utenos apskrities rajonų policininkai dar prieš savaitę susirinkę paminėjo Visagine. Ir tai neatsitiktinai, nes šiame mieste, Vyriausybės nutarimu, 1992 m. buvęs Ignalinos rajono policijos komisariato poskyris buvo reorganizuotas į savarankišką skyrių. Tad Visagino policijos komisariatas šiemet pažymėjo savo 20-ties metų jubiliejų. Ir tai dar ne vienintelė jubiliejinė data, nes kartu minėta ir Lietuvos kelių policijos 80-ties metų sukaktis. Todėl šįkart policijos diena buvo trigubos reikšmės. Ji prasidėjo miesto šv. Apaštalo Pauliaus bažnyčioje, o po šv. Mišių persikėlė į „Bangos“ kultūros centrą. Čia gausų apskrities policininkų būrį su profesine švente sveikino Seimo narė Milda Petrauskienė, buvęs Lietuvos policijos gen. komisariato pavaduotojas Kęstutis Tubis, kai kurių parlamentarų patarėjai, apskrities savivaldybių merai ar jų pavaduotojai, savivaldybių administracijų atstovai, pasienio bei priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, taip pat miškininkai, aplinkosaugininkai, teismų ir prokuratūrų darbuotojai.

Iškilmes pradėjęs Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Linas Pernavas, sveikindamas visus apskrities policininkus ir jų vadovus, nuoširdžiai dėkojo ir pareigūnams, svečiams, kurie gausiai susirinko pagerbti „angelų sargų“. Kreipdamasis į policijos darbuotojus, linkėjo patikėti savo prasmingais darbais ir savimi, būti artimais žmonių pagalbininkais bei neprarasti jų pasitikėjimo. Už ilgametę ir nepriekaištingą tarnybą dėkota veteranams. Visiems policijos pareigūnams linkėta puoselėti tai, kas pasiekta, visiems drauge tobulinti tarnybos veiklą ir savo profesionalumą, nes už rimtį ir tvarką krašte atsakingi tie, kurie pasirenka šią nelengvą, bet reikalingą profesiją.

Po šių sveikinimų ir linkėjimų į sceną buvo pakviestas Zarasų rajono gyventojas, ilgametis policijos rėmėjas Vytautas Čypas. Kaip teigė šventės vedėja, kasmet, pagal tradiciją, už aktyvų bendradarbiavimą aktyviausiems visuomenės atstovams įteikiamos „Gėrio saugotojo“ statulėlės. Šiemet jos nusipelnė būtent šis garbaus mažiaus zarasiškis. Jam L. Pernavas ir įteikė šį apdovanojimą.

Pažymint Visagino policijos 20-mečio jubiliejų, žodis suteiktas pirmajam policijos komisariato vadovui, dabartiniam Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės vadui Vladimirui Ščajevui. Jis teigė, kad tuomet komisariatas turėjo gausybę įpareigojimų, o teisių buvo daug mažiau. Tad teko dirbti nelengvomis sąlygomis, stiprinant komisariato materialinę bazę ir komplektuojant pavaldinių kolektyvą. Dabar galima tik pasidžiaugti, kad vėlesnio komisariato vadovo Sauliaus Navarsko ir dabartinio vadovo Jono Cicėno dėka, mieste suburtas aktyvus ir profesionalus policininkų kolektyvas, todėl jam buvo palinkėta sėkmės, vykdant savo veiklą. Pagerbti ir šio komisariato policijos veteranai – Sviatoslavas Rutkovskis, Aleksandras Bendelstonas ir Arūnas Šaltenis, taip pat jauni pareigūnai. Į sceną buvo pakviesti tie savivaldybių policininkai, kurie už nepriekaištingą ir pavyzdingą pareigų vykdymą Angelų dienos proga buvo apdovanoti Lietuvos policijos generalinio komisariato ir Utenos apskrities vyriausiojo komisariato viršininko įvairių laipsnių policijos pasižymėjimo ženklais, asmeninėmis dovanomis. Daug kas nusipelnė padėkų ir pasidžiaugė suteiktais eiliniais laipsniais. Tarp pagarbos nusipelniusių buvo ir grupė mūsų rajono policijos pareigūnų.

L. Pernavas trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus“ apdovanojo Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio vyresnįjį patrulį Modestą Dubaką. Vardines dovanas įteikė Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai Violetai Dindienei ir patrulių būrio vyresniajam patruliui Ričardui Ragaišiui. Viešošios policijos skyriaus Prevencinio poskyrio vyresniajai tyrėjai Jelenai Špakovai, to paties poskyrio tyrėjai Ramunei Stasiūnaitei, Kriminalinio skyriaus tyrėjams Loretai Juodelienei, Dariui Dubakai ir Vaidui Kandratavičiui bei organizacinės grupės raštvedei Audronei Baliulienei – pareikštos padėkos.

Apskrities policijos viršininko įsakymu, vardinėmis dovanomis apdovanoti vyr. patrulis Alfredas Dinda, geriausias Kriminalinės policijos pareigūnas Genadijus Mačanas, taip pat Migracijos grupės vyresn. specialistė Aurelija Raslanaitė. Buvo pranešta, kad pirmojo laipsnio policijos pažymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ Vilniuje bus apdovanotas patrulių būrio vadas Kazimieras Leleika, trečiojo laipsnio ženklu „Už nuopelnus“ – Prevencijos poskyrio vyresn. patrulis Sigitas Kaladinskas.

Po gausaus visų apskrities rajonų policininkų apdovanojimų, prasidėjo svečių sveikinimai ir linkėjimai. Kalbėjusi Seimo narė M. Petrauskienė pažymėjo, kad policijos pareigūnai, vykdydami atsakingas pareigas, dar negauna adekvačių atlyginimų, neišspręstos ir jų socialinės garantijos. Todėl būsimam Seimui teks rimtai tuo susirūpinti. Šventės proga kalbėjo ir mūsų rajono vicemeras Henrikas Šiaudinis bei Miškų urėdijos atstovas Vigantas Balinskas.

Šventėje koncertavo jaunieji Visagino m. daininkai bei muzikantai.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje