Skip to content

Didžiasaliečių rudens darbus vainikavo graži rudens gėrybių fiesta

Praėjusio penktadienio popietę, nepaisant įnoringo rudens oro, Didžiasalio gyvenvietę buvo užvaldęs triukšmingas savų ir svečių šurmulys: kalbų, dainų bei toli sklindančios muzikos garsai – klegėjo tradicinė rudens gėrybių šventė, kuri vyko šalia „Ryto“ vidurinės mokyklos stadiono.

Jau ne kartą lankantis panašiuose renginiuose tenka tik pasidžiaugti, kad kasmet šios rudens gėrybių šventės organizatoriai – seniūnija, kultūros namai, vidurinė mokykla, Komunalinių paslaugų įmonė, Vaikų globos ir socialinės paramos šeimai centras, senjorų klubas bei kitos visuomeninės organizacijos – bendromis pastangomis šią šventę paįvairina vis naujesniais ir patrauklesniais kiemelių akcentais, gausybe išaugintų įvairių daržovių ir iš jų pagamintų patiekalų.

Džiaugėsi tuo ne tik nuolatinė panašių švenčių vedėja Valentina Sinkevič, bet ir nuolatinis jų svečias – rajono vicemeras Henrikas Šiaudinis, taip pat rajono Tarybos nariai Vilius Cibulskas bei Marijona Lukaševičienė.

Tradiciškai, skambant kultūros namų kaimo kapelos muzikai ir dainoms, kiekvieno kiemelio šeimininkai pasistengė kuo išradingiau prisistatyti žiūrovams, ragindami pasivaišinti rudens gėrybėmis ir įvertinti labiausiai patikusį kiemelį. Bet lemiamą žodį, vis dėlto, turėjo tarti vertinimo komisija. Pasak jos pirmininkės M. Lukaševičienės, tai padaryti nebuvo lengva, todėl nuspręsta visiems kiemeliams skirti pirmąsias vietas ir apdovanoti juos padėkos raštais bei medaliais.

Komisijos nuomone, maloniai nustebino Vaikų globos ir socialinės paramos šeimai centro auklėtinių ir jų vadovų pastangos, kai tiesiog ant žolės vejos iš rudens gėrybių ir gėlių buvo „išaustas“ nuostabus spalvingas kilimas. Kaip MI teigė šio centro direktoriaus pavaduotoja Audronė Petrovienė, kuriant šį kilimą nuoširdžiai triūsė visi centro vaikai kartu su socialinėmis darbuotojomis ir užimtumo specialistais.

Komisijos ir žiūrovų dėmesį patraukė ir gyvenvietės senjorų klubo „Nenusimink“ įrengtas kiemelis. Pernai per analogišką šventę šis kiemelis pelnė „Turtingiausio ir vaišingiausio“ kiemelio vardą. Ir šiemet jis buvo labiausiai lankomas. Pasak klubo vadovės Elenos Čepulienės, prie šio kiemelio įrengimo daug prisidėjo Kristina Umbražiūnienė, Petras Umbražiūnas, Vaidas Spėčius, Pranutė Jaksebogienė, Alma Dervinienė, Ernestas Čepulis ir kiti klubo nariai. Vadovė prasitarė, kad kiemelis buvo įrengtas be rėmėjų pagalbos, tik iš klubo narių pensijų.

Komisijos nariams labai patiko Komunalinių paslaugų įmonės pagaminta gardi košė ir kiti patiekalai. Ypač daug padėkų komunalininkai sulaukė už išradingai papuoštą kiemelį, kuriame puikavosi „sumūryta“ krosnis, daug kam priminusi animacinio filmo „Lydekai paliepus, man panorėjus“ Jemelios krosnį.

Daug ir įvairių ekologiškų daržovių buvo sukaupta Dysnos bendruomenės kiemelyje, kuriame šeimininkavo seniūnaitis Aldonas Laurutėnas. Šalia jo originalumu pasižymėjo ir seniūnijos bibliotekininkių parengtas stalas. Kaip ir kasmet, patraukliai atrodė seniūnijos kiemelis, papuoštas įvairiomis daržovėmis, gėlių puokštėmis ir pagamintais skanėstais.

Gero įvertinimo susilaukė ir „Ryto“ vidurinės mokyklos įvairių klasių mokinių sukauptos rudens gėrybės, taip pat Dariaus Laurutėno rankdarbiai, ūkininkų turgelis.

Nelengva būtų surasti pagiriamųjų žodžių visiems šventėje įrengtų kiemelių šeimininkams. Tebevykstant šventei, komunalininkai dar kartą blykstelėjo savo išmone –iš savo kiemelyje „sumūrytos“ krosnies kamino paleido fejerverką.

Už šią turiningą ir spalvingą rudens gėrybių fiestą, jos organizatoriai itin šiltai padėkojo jų rėmėjams. O baigėsi ši šventė iš Vilniaus atvykusios kaimo kapelos „Sutaras“ koncertu, kurio metu vietoje nenustygo ne vienas šokėjėlis.

Daug gražių prisiminimų šventė paliko ne tik didžiasaliečiams, bet ir svečiams, kurie namo grįžo patenkinti ir tvirtai įsitikinę, kad Didžiasalį gaubia ne vien rūpesčiai. Jo gyventojai sugeba sau ir kitiems sukurti ir malonių, gyvenimą praskaidrinančių akimirkų.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje