Skip to content

Mokytojams – gražiausi ir iškiliausi žodžiai

Daug yra kilnių profesijų, bet turbūt kilniausia tarp jų yra mokytojo profesija. Tie žmonės, kurie mus nuo mažens išmoko rašyti pirmąsias raides ir iš jų sudėti pirmuosius žodžius, o vėliau nuveda į žinių pasaulį, neabejotinai mūsų gyvenime palieka ryškiausius pėdsakus, kurie neišdyla per visą mūsų savarankišką gyvenimą. Todėl visuomet su pagarba ir dėkingumu kiekvienas iš mūsų prisimename savo mokytojus, kurie mumyse išugdė ir subrandino ne tik protą bei sielą, bet ir išmokė tvirčiau žengti nelengvais savarankiško gyvenimo keliais.

Apie kilnų ir prasmingą mokytojo darbą daug gražių žodžių nuskambėjo ir praėjusį penktadienį Ignalinos kultūros namuose, kai buvo minima tradicinė Mokytojo diena. Jau ne pirmąkart į sceną pakilusi Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Regina Lisauskienė tos dienos proga pasistengė nekalbėti apie švietimo sistemos dažnus eksperimentus ir dėl to iškylančias problemas, o pasistengė su dėkingumu apžvelgti kiekvienos rajono mokyklos ir jų mokytojų pasiekimus. Ji pasidžiaugė, kad abiejose rajono gimnazijose puoselėjamos gilios abiturientų žinios ir čia vyksta turiningas mokinių užklasinis gyvenimas. Pasidžiaugė ryčiausia Didžiasalio „Ryto“ vidurine mokykla, kad čia nuolat švyti grožis, todėl yra tikimybė, kad šios mokyklos bendruomenė pasistengs naujaisiais mokslo metais įgyvendinti užsibrėžtą svajonę – tapti gimnazija. Paminėti buvo ir daugėliškiečių ryžtingi siekiai. Ši mokykla pirmoji pradėjo diegti daugiafunkcinio centro pradmenis. Į juos „kimba“ su dideliu noru ir entuziazmu, jau dabar intensyviai ruošdamiesi dar nematytai ir negirdėtai veiklai.

Dūkšto vidurinė mokykla taip pat pradėjo žengti naujus žingsnius į savo globą priėmusi ikimokyklinukų būrį. Tai taip pat naujovė, todėl palinkėta, kad ją pasisektų deramai įgyvendinti.

Česlovo Kudabos pagrindinė mokykla naujuosius mokslo metus pradeda dar labiau išgražintoje ir apšiltintoje aplinkoje. Kudabiečiai gali pasidžiaugti, kad čia dirba darnus ir nuolat ieškantis naujovių, kūrybiškas kolektyvas. Jis kartu su savo auklėtiniais yra aukštai iškėlęs sporto sąjūdžio vėliavą, yra tikimybė, kad čia bus išugdytas dar ne vienas būsimas olimpietis.

Ignalinos „Šaltinėlio“ buvęs vaikų darželis jau pasuko nauja savo veiklos vaga, tapęs mažiausia mokykla. Todėl palinkėta, kad jos pumpurėliai išsiskleistų į didelius žiedus. Linkėta sėkmės ir neformalioms įstaigoms, kad jos padėtų ugdyti moksleiviškus talentus.

Skyriaus vedėja nedviprasmiškai prisiminė, kad jeigu ir ateityje dirbsime taip sutelktai, kaip iki šiol, tai bus galima pasiekti svarių rezultatų. Svarbu, kad tuo tikėti, todėl mokytojams linkėjo tvirtos sveikatos, ištvermės, kantrybės ir rodyti pavyzdį savo auklėtiniams.

Daug gražių linkėjimų profesinės šventės proga mokytojams pareiškė ir nuolat jų veikla besidžiaugiantis ir besirūpinantis, kad jie dirbtų kuo geresnėmis sąlygomis, rajono meras Bronis Ropė. Jis išreiškė tikimybę, kad nuolatos kaitaliojama švietimo sistema po įvairių diskusijų ateityje turėtų pasukti teisingu keliu.

Kaip ir dera, meras profesinės šventės proga grupei mokytojų įteikė savivaldybės padėkos raštus. Mokytojų dienos proga Lietuvos mokinių olimpinio festivalio organizatorių prizai buvo įteikti Č. Kudabos pagrindinei mokyklai, taip pat Ignalinos gimnazijai ir Didžiasalio „Ryto“ vidurinei mokyklai.

Kudabiečiai trečioje rajonų grupėje užėmę pirmąją, o Ignalinos gimnazistai ir didžiasaliečiai – antrą ir trečią vietas.

Mokytojų dienos proga koncertavo Ignalinos muzikos mokyklos mokytojai, taip pat nuotaikingą koncertą surengė gerai Lietuvoje žinomas muzikantas Virgis Stakėnas.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje