Skip to content

Už kuriuos pažadukus balsuosime?

MI informacija

Štai jau beveik ir rinkimų sulaukėme. Nieko, gyvensim toliau. O kol kas kažkaip norisi „perbėgti“ partijas ir partijukes, pažiūrėti, ką čia jos neįgyvendinamo mums žada.

Pirmas numeris – tik rinkimų biuletenyje, ne gyvenime – Liberalų sąjūdis. Sutrumpintoje rinkimų programoje ši partija žada, kad nuo darbo užmokesčio dalies, viršijančios 3500 litų, nebereikės mokėti „Sodros“ mokesčių. Taigi, tai dideliems ponams tarnaujanti partija. Jeigu norite, kad tie, kurie turi daugiau, turėtų dar daugiau, balsuokite už ją. Dar vienas „punktelis“ iš jos programos: kasmet žadama pritraukti į Lietuvą daugiau kaip po 50 naujų užsienio įmonių. Per kadenciją – arti 300 – ar pasiuto?..

Respublikonų partijai, Demokratinei darbo ir vienybės partijai ir kitoms panašioms partijukėms, manau, neverta nei laiko gaišti, nei popierių gadinti. Tuščia vieta, balsuoti už tokias – beprasmis savo balso išmetimas.

Darbo partija sako: „Mes žinome kaip! Šiaip jau raštingiau būtų prieš „kaip“ dėti kablelį, bet toje partijoje raštingų neatsirado. Užtat pažadėjo iki kitų metų pabaigos minimalų atlyginimą pakelti iki 1509 litų. Ekonomistai sako, kad tai reikštų dvigubą nedarbo padidėjimą. Galėtų šios partijos vadas Viktoras Uspaskich, tiek nelaukdamas, jau šiandien savo įmonėse minimalų atlyginimą iki pusantro tūkstančio pakelti, bet nekelia. Užtat prižadėti daug gali. Pavyzdžiui, padidinti pensiją, kad ji sudarytų ne mažiau kaip 60 proc. vidutinio atlyginimo, gaunamo „į rankas“. Būtų tuščias pažadas, jeigu žadėtų iki tiek padidinti vidutinę pensiją. O dabar – yra tokių, kurie jau ir dabar tokią pensiją gauna. Pažadas jau ištesėtas.

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai jokių konkrečių skaičių nepateikia. Gaila, nėra prie ko prikibti, nes visi pažadai labai gražūs.

Ir čia konservatoriai labai arti savo svarbiausių ideologinių priešininkų – socialdemokratų, kurie tik vieną skaičių paminėjo – pažadą padidinti minimalų atlyginimą iki 1000 litų. Visai normalus ir nepavojingas pažadas… Bet ne visi šioje partijoje, ir visų pirma pats partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius, elgiasi, kaip sakoma partijos šūkyje „Svarbiausia – žmogus!“ Per radiją ir televiziją transliuotoje reklamoje A. Butkevičius teigė, kad mokantys šokti tegul šoka, mokantys dainuoti – tegul dainuoja, o jie, socdemai, dirbs. Meno žmonių negerbiate, pone A. Butkevičiau. Virgilijus Noreika, Vladimiras Prudnikovas ar, beje, socialdemokratų partijai priklausantis Eduardas Kaniava, aš jau nekalbu apie baleto šokėjus, dirba tikrai ne mažiau, negu jūs, jeigu tai, ką jūs veikiate, apskritai galima vadinti darbu.

Partija Tvarka ir teisingumas apskritai su kažkuo yra susipykusi. Prižadėjo daug: minimalią algą pakelti iki 1800 litų, vidutinį atlyginimą – iki 3600 litų… Įdomu, kaip Rolandas Paksas ketina priversti darbdavius, tarp jų ir V. Uspaskich, mokėti žmonėms tiek, kad vidutiniškai išeitų 3600 litų?.. Partija žada ir pensiją padidinti, kad kiekvienam pensininkui būtų garantuota pensija, ne mažesnė negu pusė jo buvusio vidutinio darbo užmokesčio. O kas skolose skendinčią „Sodrą“ gelbės?

Apie Socialistinį liaudies frontą kalbėti nevertėtų, jei ne įdomi šio fronto pirmininko Algirdo Paleckio pajamų deklaracija. A. Paleckis deklaruoja pernai gavęs 3975 litus pajamų (į mėnesį vidutiniškai uždirbo po 331 litą), o piniginių lėšų turįs 6 (šešis) litus. Ubagus (tinginius) – į valdžią?

Apie Valstiečių ir žaliųjų sąjungą jau daug prišnekėta. Gal tik genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) baimę paminėsiu. Propaganda, esą GMO gali būti pavojingi žmogui, gerai varoma. Ir tai suprantama: tokie augalai mažiau bijo kenkėjų, jiems reikia mažiau trąšų, o partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis yra trąšas importuojančios UAB „Agrokoncernas“ prezidentas ir savininkas…

Liberalų ir centro sąjunga žada mažinti mokesčius, tačiau iš ko tada mokės atlyginimus biudžetininkams – gydytojams, mokytojams, policininkams – nesugeba paaiškinti. Kaip ir kiti liberalai, pasivadinę politine partija „Sąjunga TAIP“, kurie žada 1000 eurų (3452 litų) atlyginimą jau 2016 m. Negi Abonentas tiek prisiplėšė, kad pats prie atlyginimo visiems pridės?

Na, už kuriuos pažadukus balsuosime?

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje