Skip to content

Bendromis jėgomis sulaikė girtus nepilnamečius

MI informacija

 

Spalio 5 d. apie 12 val. rajono policijos komisariatas gavo mokytojų pranešimą, kad Naujojo Daugėliškio vidurinės mokyklos teritorijoje keturi mokiniai, du trylikamečiai ir du septyniolikmečiai, yra apsvaigę nuo alkoholio.

Gavę pranešimą, pareigūnai nedelsiant nuvyko į mokyklą. Ten laukė mokytojų ir vaikų būrys, kurie padėjo sulaikyti keturis minėtus mokinius. Trylikamečiui buvo nustatytas 1,83 prom., o septyniolikmečiui – 2,27 prom. girtumas. Kartu buvę dar du tokio pat amžiaus mokiniai Ignalinos greitosios medicinos pagalbos automobiliu pristatyti į Ignalinos ligoninę dėl įtarimo, jog apsinuodijo alkoholiu.

Pareigūnai dėkoja N. Daugėliškio pagrindinės mokyklos mokytojams, kad gražios profesinės dienos minėjimo metu jie ne tik džiaugėsi savo rudenine švente, bet ir padėjo sulaikyti nepilnamečius. Toks įvykis galėtų būti pavyzdžiu kitų auklėjimo įstaigų darbuotojams, kaip reikia drausminti mokinius, darančius teisės pažeidimą.

Primename, kad nepilnamečių padaryti teisės pažeidimai pagal ATPK 178 str. 4 d. (Girtų nepilnamečių iki šešiolikos metų pasirodymas viešosiose vietose, taip pat jų gėrimas alkoholinius gėrimus) užtraukia baudą tėvams arba globėjams (rūpintojams) nuo 50 iki 100 litų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje