Skip to content

„Mezgėjo“ regztos pinklės nesuveikė

MI informacija

Spalio mėnesio delčia masina ungurius rudeninei migracijai. Pastaraisiais metais verslinė migruojančių ungurių žvejyba rudenį yra uždrausta, tačiau tuo naudojasi brakonieriai, kadangi visos upių ir upelių vietos, kur galima statyti ungurines gaudykles, yra laisvos. Bet tą puikiai žino ir Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai…

Spalio 9 d. naktį nuspręsta patikrinti Žeimenos upės atkarpą tarp Šakarvos ir Žeimenio ežerų. Čia pareigūnai vos neužlipo ant jiems įrengtų spąstų, signalizuojančių brakonieriams apie upe praplaukiančius ar paupiu einančius asmenis. Tai keliasdešimties centimetrų aukštyje pratiestas valas arba kapronė virvė, kurių tamsoje pastebėti neįmanoma. Gaudyklės pastatymo vieta buvo apraizgyta iš visų pusių. Tokie dalykai aplinkosaugininkams ne naujiena, todėl ,,signalizacija“ nesuveikė. Pareigūnai iš karto pagalvojo, kad šis braižas labai primena A. J. iš Linkmenų seniūnijos neteisėtos ungurių žvejybos metodus. Šis asmuo tarp Utenos Gyvosios gamtos apsaugos pareigūnų net pravardę turi – ,,Mezgėjas“. Šį pavasarį buvo sulaikytas su ungurine gaudykle prie upelio, ištekančio iš Ūsių ežero. Tada irgi buvo apraizgęs priėjimus virvėmis.

Apie 6 val. pasirodė ir autorius. Patikrinęs signalizatorius, sėdo į valtį. Priplaukęs prie gaudyklės jos nelietė. Pažiūrėjęs grįžo į krantą. Išlipęs ilgai vaikštinėjo ir klausėsi. Nepastebėjęs nieko įtartino, vėl sėdo į valtį. Išėmęs iš gaudyklės 8 ungurius, 1 lyną, 3 kuojas ir 1 ešerį, juos paslėpė saloje. Gaudyklę, sudėjęs į plastikinę dėžę, nuskandino tankiame švendryne, o pats lyg niekur nieko vėl grįžo į krantą. Pareigūnai neapsiriko – tai buvo minėtasis ,,Mezgėjas“. Už neteisėtą žvejybą A. J. surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, paimta ungurinė gaudyklė ir valtis. Už šį pažeidimą bus skirta administracinė bauda nuo 400 iki 1000 Lt, o už neteisėtai sugautą žuvį teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri yra 904,71 Lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje