Skip to content

Kamštelių vajus Ignalinoje

MI informacija

Ignalinos „Šaltinėlio“ mokykla dalyvavo Respublikiniame socialiniame projekte, kurį organizavo nacionalinis dienraštis „Lietuvos žinios“ drauge su ekodaiktai.lt, kviesdami naudingai ir ekologiškai praleisti vasaros atostogas – rinkti plastikinius kamštelius ir dalyvauti respublikiniame konkurse „Kamštelių vajus“.

Konkurso tikslas buvo ugdyti jaunosios kartos atsakingumą, atkreipti dėmesį į opią šiukšlių problemą Lietuvoje, skatinti mąstyti „žaliai“, ugdyti kūrybiškumą, komandinį darbą, skatinti vaikus vasaros atostogas praleisti ekologiškai.

Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos vaikai, jų tėveliai ir bendruomenė rinko plastikinius kamštelius nuo gegužės mėnesio. Rugsėjį jie buvo rūšiuojami pagal spalvas ir daromas kolektyvinis darbas, kurį pavadinome „Šaltinėlio vaikai“.

Rugsėjo 26 d. meninis darbas ir surinkti kamšteliai (14 kg) buvo pristatyti konkursui Vilniuje, gamykloje AB „Plasta“. Iš viso konkurse dalyvavo 80 komandų iš visos respublikos. Tik 32 darbai buvo atrinkti į finalinį renginį ir buvo eksponuojami PC „Panorama“, tarp jų – ir mūsų „Šaltinėlio vaikai“. Meniniai darbai buvo skirstomi ir vertinami pagal amžiaus kategorijas, o surinkti kamšteliai – pagal svorį.

Savo amžiaus grupėje mūsų darbas užėmė pirmąją vietą ir buvo apdovanotas. Bendras visų dalyvavusių konkurse kamštelių kiekis – 922 kg.

Dėkojame vaikams, jų tėveliams ir „Šaltinėlio“ mokyklos bendruomenei už aktyvų dalyvavimą ekologiniame projekte. AB „Plasta“ siūlo ir toliau rinkti kamštelius, nes juos perdirba. Kamštelius bus galima keisti į kitus įvairius AB „Plasta“ gaminius, dalyvauti vėliau pasiūlytuose projektuose.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje