Skip to content

Vėlei linksmas Rimšės kaimas…

MI informacija

Rimšės miestelyje – tikras sujudimas. Žmonės skubėjo į dabar patį gražiausią, iš tolo šviečiantį, buvusios mokyklos pastatą. Nors mokykla užgeso prieš ketverius metus, tačiau pastatas nebuvo paliktas likimo valiai. Po renovacijos jis atgimė naujam gyvenimui. Čia persikėlė svarbiausios įstaigos, čia rinksis bendruomenė, vyks svarbiausi miestelio renginiai ir šventės.

Simbolinę atidarymo juostelę perkirpo rajono meras Bronis Ropė, Rimšės seniūnė Tatjana Jarutienė ir statybos darbus atlikusios UAB „Visagino tiekimas ir statyba“ vadovas Viktoras Abaškinas. Pastatą pašventino ir ilgo gyvavimo jam linkėjo klebonas Vygintas Čiurinskas. Visi buvo pakvieti apžiūrėti naujas patalpas. Jos išties labai šiuolaikiškos, šviesios ir erdvios. Ne kiekviena miesto įstaiga gali tokiomis pasigirti.

Šventė vyko kaimo seklyčios salėje, kuri buvo pilnutėlė puikiai nusiteikusių gyventojų ir svečių.

Renginį eilėmis pradėjo ir jį linksmai vedė laisvalaikio organizatorė Elžbieta Rubinienė. Pirmiausia baigtais darbais pasidžiaugė seniūnė, projekto vadovė Tatjana Jarutienė. Tai ji rūpinuosi viskuo, kas čia buvo daroma ir, kaip pati sakė, tapo beveik statybininke. Įgyvendinant 1,3 mln. Lt vertės projektą „Rimšės buvusios mokyklos pastato pritaikymas bendruomenės poreikiams ir aplinkos bei viešųjų erdvių sutvarkymas“, buvo atlikta senojo mokyklos pastato išorės ir vidaus rekonstrukcija, sutvarkyta aplinka. Šalia įrengtos automobilių stovėjimo, vaikų žaidimų ir sporto aikštelės, nutiesti pėsčiųjų takai. Taip pat sutvarkytas ir išasfaltuotas privažiavimas, įrengtas šaligatvis, apšvietimas, vandentiekio ir nuotekų tinklas. Pagrindinis projekto tikslas – pagerinti kaimo viešėją infrastruktūrą ir ją pritaikyti bendruomenės poreikiams. 

Į renovuotą mokyklos pastatą iš atskirų vietų persikelia seniūnijos administracija, biblioteka, kaimo seklyčia, paštas, medicinos punktas, patalpomis naudosis miestelio bendruomenė. Tai leis žymiai sumažinti šildymo ir eksploatacijos išlaidas, o gyventojai vienoje vietoje gaus visas jiems reikalingas paslaugas bei galės praleisti laisvalaikį.

„Šis pastatas – istorinis. Kiek jo atminty žmonių likimų, kiek sutikta vaikų, kiek į pasaulį išlydėta abiturientų… Šiandien mes žvelgiame į ateitį ir todėl kuriame šiuolaikišką gyvenvietę ir žmonių patogumui pritaikytą aplinką.“, – sveikindamas Rimšės gyventojus sakė meras B. Ropė ir kvietė netikėti kalbomis apie išmirsiančius kaimus. Rajono vadovas kalbėjo, kad šie metai Ignalinai – derliaus ėmimo laikas. Šis objektas jau 23-čiasis, kitąmet bus dar apie 30. Labai svarbu, kad  ne tik miestuose, bet ir visose rajono seniūnijose įgyvendinami svarbūs infrastruktūros bei gyvenimo kokybės gerinimo projektai. Meras įteikė padėkas ir dovanas seniūnei bei statybos darbų vadovui.

Nors mokykloje jau seniai nutilo vaikų šurmulys ir mokytojų žingsniai, tačiau mokytojai šiame miestelyje labai gerbiami. Kasmet, spalio 5-ąją, visi jie pasveikinami ir aplankomi namuose. Šiemet tai padaryta kiek vėliau. Rimšės mokykloje dirbę mokytojai ir buvusi direktorė Danutė Abaravičienė pakviesti į sceną. Meras B. Ropė jiems įteikė po gėlę, o salėje tikra to žodžio prasme griaudėjo plojimai. Taip žmonės išreiškė savo meilę ir dėkingumą mokytojams – Rimšės šviesuoliams. D. Abaravičienė seniūnei perdavė simbolinį buvusios mokyklos raktą – „daug mačiusį, daug girdėjusį“, aprašinėtą abiturientų palinkėjimais. Buvo pastebėta, kad atnaujintas pastatas dar ilgai bus vadinamas mokykla. Visi taip ir sakys: „Einu į mokyklą…“. Renginyje dalyvavusi savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Regina Lisauskienė sakė: „Jeigu prieš dešimt metų mokykla būtų taip atrodžiusi, gal  ji ir nebūtų taip greit ištuštėjusi, bet tuomet nebuvo tokių galimybių. Svarbiausia, kad šis pastatas būtų gyvas, kad žmonės ateitų ne tik su rūpesčiais, bet ir pasidžiaugti.“

Į šventę susirinkusius linksmino Dūkšto dainininkai Vytautas Kazėnas ir Dangutė Urbonienė. Žmonių širdis gražiausiais jausmais užliejo nuoširdžios, jaudinančios ir prasmingos jų dainos. Vėliau koncertavo Rimšės ansamblis „Senberniai“. Atsirado ir pašokti panorusių.

Naujam gyvenimui atgimusia mokykla pasidžiaugė Rimšėje gyvenantis rajono tarybos narys Vytautas Sakalauskas. Jis šiltai, su pašmaikštavimais pasakojo apie mokyklą, kurioje ir pačiam teko mokytojauti. V. Sakalauskas perfrazavo V. Šiškausko dainos žodžius ir Dūkšto atlikėjai, salei pritariant, uždainavo: „Vėlei linksmas Rimšės kaimas, vėlei mokame dainuot, ir susirenka kaimynai, šioje salėj vakarot…“

Autorės nuotr.

Juostelę perkirpo rajono meras Bronis Ropė, Rimšės seniūnė Tatjana Jarutienė ir UAB „Visagino tiekimas ir statyba“ vadovas Viktoras Abaškinas Pagerbti buvę Rimšės mokyklos mokytojai

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje