Skip to content

Ežeruose – brakonierių „darbymetis“

MI informacija

Praėjusią savaitę Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai organizavo keletą reidų Ignalinos rajone. Pagal šių reidų rezultatus darytina išvada – sugriežtintos sankcijos už šiurkščius mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidimus pažeidėjų nebaugina.

Spalio 17 d., apie 4 val., Šventosios upės ištakose iš Dūkšto ežero pareigūnai aptiko pastatytą ungurinę gaudyklę. Šalia palapinėje ,,ilsėjosi“ ir jos savininkai – visaginiečiai P. K. ir R. A. Keturi unguriai jau buvo šalia jų maiše, dar dvylika – gaudyklėje. Pažeidėjams bus skirtos administracinės baudos ir teks atlyginti gamtai padarytą žalą – 1691,2 Lt.

Tą pačią dieną Drūkšių ežere patikrinta, kaip verslinę žvejybą vykdo UAB ,,Libama“. Patikrinimo metu atliktas kontrolinis sugautų žuvų svėrimas pagal rūšis. Rezultatai palyginti su įrašais žvejybos žurnale. Nustatyta, kad atsakingas už žvejybą S. P. bandė nuslėpti 47,15 kg įvairių rūšių žuvies, tai yra apie 38 proc. viso laimikio. Už šį šiurkštų verslinės žvejybos taisyklių pažeidimą S. P. surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, skirta 300 Lt administracinė bauda ir teks atlyginti 1014,72 Lt gamtai padarytą žalą.

Spalio 19 d. ryte tame pačiame ežere sulaikytas visaginietis V. F., neteisėtai žvejojęs vienu statomu tinklu, o Svirkų ežere beveik tuo pat metu tinklus traukė L. N. iš Didžiasalio. Šiems piliečiams administracinės atsakomybės išvengti taip pat nepavyks.

Spalio 22 d., anksti ryte, Lūšių ežere 5 statomais tinklais neteisėtai žvejojo A. Ž. iš Palūšės. Jo neteisėtai sugautas laimikis – 15 karšių, 1 lydeka, 2 lynai, 4 seliavos ir 16 kuojų. Padaryta žala gamtai – 934,39 Lt, kurią pažeidėjas privalės atlyginti. Be to dar laukia ir administracinė bauda iki 700 Lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje