Skip to content

100-asis straipsnis

MI informacija

Mieli rubrikos „Juristas pataria“ skaitytojai,

nepakankamas visuomenės savo teisių žinojimo ir sugebėjimo jas ginti lygis daugiau nei prieš dvejus metus, 2010 m. birželio 8 d., paskatino mane tapti rajono laikraščio „Mūsų Ignalina“ rubrikos „Juristas pataria“ sumanytoju ir konsultantu – šią dieną pasirodė pirmasis šios rubrikos straipsnis. Tokiu būdu nemokama teisinė pagalba, padedanti spręsti ne tik konkretaus žmogaus, bet ir visuomenei rūpimas aktualias problemas, teisiškai šviesti rajono gyventojus ir kitus skaitytojus, tapo prieinama labai plačiam ir įvairiam žmonių ratui.

Nors, rodos, ką tik pasirodė pirmasis šios rubrikos straipsnis, tačiau net nepastebėjau, kaip jau išėjo 100-asis straipsnis. Tai reiškia tik viena – teisinio švietimo poreikis mūsų visuomenėje ir teisinėje valstybėje vis dar yra didžiulis, nes per šį laiką gvildentos įvairiausios aktualios ir dažnai probleminės temos, jau seniai nebeskaičiuojamas konsultacijų skaičius, suteiktas žodžiu, telefonu ar elektroniniu paštu. Pastebėtina, kad neretai problemos buvo išsisprendžiamos tiesiog parašius atitinkamą straipsnį laikraštyje, apsilankius tiesiogiai, paskambinus ar parašius raštą darbdaviui, valstybės institucijai, pardavėjui, alimentus nemokančiam tėvui, kitiems asmenims arba įstaigoms.

Tačiau pasitaikė atvejų, kai prireikė ir teisminės pažeistų teisių gynybos. Darytina išvada, kad neretai apginti pažeistas teises pakanka viešumo arba nenoro būti viešinamiems, juk rajone vieni kitus gerai pažįstame.

Džiaugiuosi, kad kartais net ir visai nepažįstami žmonės gatvėje, parduotuvėje ar kitur drąsiai prieina ir kreipiasi su savo teisiniais rūpesčiais ir problemomis, todėl tikiuosi, kad ir ateityje konstruktyviai bendradarbiausime ir dalinsimės: Jūs – teisinėmis problemomis, o aš – žiniomis, taip sudarydami galimybę vieni kitiems tobulėti.

Ačiū Jums už šią galimybę!

Pagarbiai,
Eugenijus GAŠČENKA

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje