Skip to content

Atgimstantis Dūkšto dvaras siekia tapti prabangos oaze

MI informacija

Daugiau nei 3 mln. Lt Europos Sąjungos (ES) paramos gavęs Dūkšto dvaras ieško naujų investuotojų. Projekto vykdytojas teigia, kad vien iš viešbučio pakankamai uždirbti nepavyks, todėl reikalingi partneriai projekto vykdymui. Tuo metu prabangaus nekilnojamo turto agentūros žurnale jau atsirado skelbimas apie šį dvarą. Lietuvoje savo veiklą pradėjusios prabangaus nekilnojamo turto agentūros „Sotheby’s International Realty“ žurnale „Reside“ pristatomas Dūkšto dvaras, kaip puiki vieta poilsiui istorinėje vietoje, kurioje vasaroti mėgdavo Maskvos ir Sankt Peterburgo gyventojai.

Skelbime teigiama, kad dvaras stovi 22,4 ha sklype su XIX a. parku ir obelų alėja. Pranešama, kad rekonstrukcijos darbai buvo atlikti 2009–2011 m. Šiuo metu jau atlikta 90 proc. pagrindinių rekonstrukcijos darbų ir galima pradėti įrengimo bei landšafto darbus.

„Dvaras paverstas į prabangų kultūros paveldo viešbutį kartu su prabangiu restoranu, 18 miegamųjų kambarių trijuose aukštuose. Kiekviename kambaryje atsiskleidžia skirtinga tema, susijusi su medžiojimu, istoriniu paveldu ir neoklasicizmu“, – tokiais žodžiais skelbime viliojama apžiūrėti dvarą.

„Viskas ruošiama turizmo veiklai. Savininkai dar nori papildomai daugiau paslaugų aplinkui teikti. O dvaras yra paruoštas turizmo, viešbučio veiklai“, – teigia nekilnojamo turto ekspertas P. Gebrauskas. Pasak jo, Lietuvoje kol kas susidomėjusiųjų šiuo pirkiniu nebuvo, tačiau jau iki „Sotheby’s“ filialo atidarymo su šiuo projektu dirbo agentūros atstovai iš Latvijos: „Buvo atvykę keletas galimų klientų. Ar jie buvo privatūs, ar atstovavo verslą, negaliu pasakyti, nes su jais dirbo kolegos latviai“.

Kad dvaro neketina parduoti, tvirtina ir rekonstrukcijos projektą vykdančios įmonės „Saulės parkas“ direktorius Audrius Pukas. „Nepardavinėjame dvaro, bet kadangi galvojame apie projekto plėtrą, nusisamdėme tokią kompaniją, kaip „Sotheby’s“, kad ieškotume papildomų investicijų – pritrauktume partnerių tolimesnei plėtrai. Vien tik pabaigti dvaro rekonstrukciją nėra atsiperkantis reikalas, todėl planuojame projekto plėtrą“, – sako dvaro savininkas.

Jis teigė, kad dabar vyksta pirmasis projekto etapas – dvaro rekonstrukcija. „Kadangi esame numatę projekto tęstinumą dešimčiai metų į priekį, žinome, kad vien tik dvarą pastatyti neužtenka, turi būti infrastruktūra, aplinka ir atitinkami pastatai. Turi būti verslo sinergija – šalia dvaro papildomų paslaugų. Dvaras, esantis už miesto, vien tik būdamas viešbučiu negeneruos pakankamai srautų“, – sako A. Pukas. Jis užsiminė, kad suradus investicijų, norėtų šalia dvaro dar siūlyti papildomus apartamentus ir etninį SPA. „Visos papildomos paslaugos būtų per etniškumą, ekologiškumą. Jei klientas atvažiuotų į tokią vietą nakvoti, tai jam reikėtų ne tik miego, bet ir papildomų paslaugų“, – teigė įmonės vadovas.

Ūkio ministerija projektui „Dūkšto dvaro pritaikymas turizmui“, kurio vykdytojas yra „Saulės parkas“, 2008 m. buvo skyrusi 3,045 mln. Lt finansavimą, dar 40,3 tūkst. Lt už Dūkšto dvaro sodybos tvarkomuosius paveldosaugos darbus 2006 m. „Saulės parkui“ skyrė Kultūros paveldo departamentas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje