Skip to content

Modernizuotas Dūkšto šilumos ūkis

MI informacija

Vakar Dūkšte visuomenei pristatytas sėkmingai baigtas šilumos ūkio modernizavimo projektas „Šilumos gamybos ir tiekimo infrastruktūros modernizavimas Dūkšto mieste“.

Dūkšto mieste pristatomo šilumos ūkio modernizavimo projekto „Šilumos gamybos ir tiekimo infrastruktūros modernizavimas Dūkšto mieste“ sąmatinė vertė – 1 335 391 Lt. Įgyvendinus šį projektą, buvo pertvarkyta šilumos tinklų keturvamzdė sistema. Ji pakeista į dvivamzdę (kaip Ignalinoje). Naujų, izoliuotų bekanalių vamzdynų ilgis – 1020 m. Vartotojams įrengti nauji, automatizuoti šilumos punktai. Katilinėje sumontuotas biokuru (medžio atliekomis) kūrenamas šildymo katilas su 0,5 MW galios pakura.

Visa tai leis dar labiau sumažinti šilumos nuostolius, taip pat sumažės kuro sąnaudos bei oro tarša. Į naujai įrengto katilo su pakura ir į esamo katilo sistemą integruota saulės kolektorių sistema, kuri pašildys iš šildymo sistemos į katilą sugrįžtantį vandenį. Tai dar labiau sumažins kuro sąnaudas.

Projekto darbus atliko UAB „Alvora“. Rajono savivaldybė kontroliuoja UAB Ignalinos šilumos tinklai darbą. Ignaliniečiai vieni pirmųjų Lietuvoje pradėjo kurui naudoti medžio atliekas. Katilinėje buvo nuolat atliekami modernizavimo darbai. Šiuo metu teikiamos šilumos kaina – 19,1 ct su PVM.

Vakar Meikštuose buvo atidaryta gaisrinė, nuo šiol čia visą parą budės ugniagesiai gelbėtojai. Taip „uždengta“ teritorija, kurioje nebuvo budinčių ugniagesių. Nelaimės atveju jie važiuodavo iš Visagino, Dūkšto ar Daugėliškio.

Išsamiai apie abu šiuos įvykius – kitą savaitę.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje