Skip to content

Tverečiaus ugniagesių komanda perkelta į Meikštus

Praėjusį ketvirtadienį Meikštuose, po buvusios mokyklos pastato rekonstrukcijos, vyko savivaldybės ugniagesių komandos įkurtuvės, po kurių šioje gyvenvietėje pradėjo dirbti iš Tverečiaus gaisrinės perkelti ugniagesiai. Į įkurtuves naujose patalpose atvyko rajono meras Bronis Ropė, Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Olegas Kovalevskis, Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Anatolijus Ostrouchas, rajono savivaldybės ugniagesių tarnybos viršininkas Kęstutis Savickas, UAB „Meleksas“ direktorius Rimantas Zigmantas, kiti savivaldybės administracijos atstovai.

Po to, kai rajono meras B. Ropė kartu su Utenos apskrities priešgaisrinės valdybos viršininku O. Kovalevskiu ir naujų gaisrinės patalpų įrengimo organizatoriumi, UAB „Meleksas“ direktoriumi, Rimantu Zigmantu perkirpo tradicinę juostelę, prie gaisrinės pasikeista nuomonėmis, kodėl būtent Tverečiaus ugniagesių komanda buvo perkelta į Meikštus.

Kaip teigė O. Kovalevskis, pastaruoju metu Lietuvoje dėl lėšų stygiaus vyksta savivaldybių gaisrinių tinklo optimizavimas. Kadangi Tverečiaus gaisrinė buvo vos už kelių kilometrų nuo Didžiasalio, tapo netikslinga išlaikyti dvi gaisrines, arti viena kitos. Buvo kilęs pavojus, kad Tverečiaus ugniagesių komanda iš viso bus panaikinta. Tai reikštų, kad 9 jos darbuotojai liktų be darbo. Todėl apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba kartu su rajono savivaldybės vadovais ėmėsi iniciatyvos įtikinti Priešgaisrinės apsaugos departamentą, kad Tverečiaus gaisrinę tikslingiausia būtų ne naikinti, o perkelti į Meikštus. Ugniagesių komanda Meikštuose veikė iki 1992 m. Privatizuojant iširusio kolūkio turtą, gaisrinės čia nebeliko. Kol veikė Ignalinos AE, šioje gyvenvietėje veikė priešgaisrinės apsaugos atraminis punktas, bet, uždarius elektrinę, buvo uždarytas ir tas punktas. Todėl gaisro atvejais į šią gyvenvietę ugniagesiai greitai patekti neturėjo galimybės, jie turėjo važiuoti iš Daugėliškio, Dūkšto ar Visagino. Šis argumentas ir lėmė, kad gaisrininkų komanda iš Tverečiaus būtų perkelta į Meikštus. Čia buvo surastos tinkamos patalpos buvusiame mokyklos pastate, kuriame po rekonstrukcijos ir įkurdinta Meikštų gaisrinė.

Įkurtuvių proga O. Kovalevskis pasveikino ugniagesius, kuriuos gerai pažįsta jau daugiau nei 12 metų dar iš darbo Ignalinoje, palinkėjo jiems sėkmės, vykdant savo pareigas naujose ir patogiose patalpose.

Šiomis įkurtuvėmis džiaugėsi Rimšės seniūnė Tatjana Jarutienė ir rajono meras B. Ropė. Pasak jo, kiekvieno naujo objekto atidarymas – reikšmingas įvykis. Todėl jis padėkojo apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vadovui, kad po ilgų diskusijų pavyko įtikinti departamentą, jog Tverečiaus ugniagesių komandą reikia ne likviduoti, o perkelti į Meikštus. Dėkojo meras ir UAB „Meleksas“ vadovams, kurie greitai, per trumpą laiką ir nebrangiai, vos už daugiau nei 130 tūkst. Lt, įrengė gaisrinės patalpas buvusios mokyklos pastate.

Autoriaus nuotr.

Tradicinę juostelę perkirpo rajono meras Bronis Ropė, Utenos apskrities PGV viršininkas Olegas Kovalevskis ir UAB „Meleksas“ direktorius Rimantas Zigmantas

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje