Skip to content

Dėmesio, pavojus sveikatai! Žarnyno infekcijos protrūkis Visagine

MI informacija

Visagino valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad laikinai sustabdė Viešosios įstaigos Visagino ligoninės kavinės veiklą. Visagino valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavo informacijos iš Utenos visuomenės sveikatos centro, kad, po pobūvio Visagino ligoninės kavinėje, iš 21 dalyvavusio žmogaus 10 susirgo bakterine žarnyno infekcija. Be to, susirgo ir buvo hospitalizuota viena iš dviejų kavinės darbuotojų. Dalies žmonių būklė labai sunki, jie gydomi reanimacijoje.

Nedelsiant atlikus patikrinimą šioje kavinėje, inspektoriams įtarimą sukėlė iš namų atsineštas briedienos kepenų paštetas, kurio gamybai buvo naudoti žali kiaušiniai. Patikrinimo metu nustatyta, kad vaišėms pagal individualų užsakymą buvo keptas pyragas su mėsa, sluoksniuotos bandelės su vištienos bei grybų įdaru, nors kavinėje tokių patiekalų gamybai nebuvo parengtos receptūros ir gamybos technologiniai aprašymai. Plovimo, valymo, dezinfekavimo procedūros savikontrolės žurnaluose buvo registruojamos tik kartą per savaitę, nors viešojo maitinimo įmonėse tai privaloma daryti kasdien.

Visagino VMVT inspektoriai atrinko sušaldytos vištienos broilerių filė bei plovinių nuo gamybos paviršių mėginius ištirti laboratorijoje. Kavinės darbuotoja nusiųsta atlikti bakteriologinius tyrimus. Tyrimas tęsiamas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje