Skip to content

Išaiškinti nusikaltimai

MI informacija

Vasario 23 d. ignalinietė pranešė, kad į laidinio ryšio telefoną paskambinęs asmuo ir prisistatęs FNTT tyrėju iš jos apgaulės būdu išviliojo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus, kuriais pasinaudojus, iš pranešėjos sąskaitos į kitą sąskaitą buvo pervesta 4000 litų.

Nustatytas įtariamasis, tai pilietis 28-erių R. K., atliekantis terminuotą laisvės atėmimo bausmę.

Balandžio 2 d. gyventoja pranešė, kad į jos fiksuoto ryšio telefoną paskambinęs asmuo ir prisistatęs FNTT pareigūnu paaiškino, jog per jos asmeninę sąskaitą yra nelegaliai plaunamos pinigų sumos. Tokiu būdu skambinęs asmuo apgaule iš pranešėjos išviliojo jos sąskaitos duomenis ir iš dviejų kreditų bendrovių paėmė greituosius kreditus. Nukentėjusiajai padaryta 1600 Lt žala.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatytas įtariamasis, tai pilietis 28-erių R. K., atliekantis terminuotą laisvės atėmimo bausmę. Tas pats, kaip ir vasario 23 d. įvykyje.

Vasario 13 d. Rimšės gyventoja pranešė, kad išėmus lango rėmą buvo įsibrauta į jai priklausantį garažą Rimšėje ir pagrobtos trys po 35 l ir viena 20 l talpos dyzelinio kuro. Žala – 574 Lt. Turtas nedraustas, signalizacija neįrengta.

Nustatytas įtariamasis, tai rajono 18-metis gyventojas Ž. R.

Kovo 19 d. 57-erių didžiasalietė pastebėjo, jog Salos g., automobilių stovėjimo aikštelėje, akmeniu išdaužtas jai priklausančio automobilio „Audi 80“ priekinis stiklas. Žala – 300 Lt. Rugsėjo 18 d. vėl gautas didžiasalietės pranešimas apie išdaužtą jos automobilio priekinį stiklą.

Nustatytas įtariamasis, tai 72-ejų rajono gyventojas A. B.

Balandžio 7 d. vilnietė pareiškė, kad Rimšės sen., Vilkuočių k., išlaužtas jai priklausančios sodybos garažo užraktas ir pavogtas nuo ten stovinčio automobilio „Audi 100“ dujų išmetimo vamzdis, akumuliatorius, kuro siurblys, iš bako – apie 25 l benzino, nuo lentynos – elektrinis oblius. Išlaužus klojimo durų užraktą, nuo ten stovinčio automobilio „Opel Rekord“ pavogtas akumuliatorius ir radiatorius. Žala – 2000 Lt. Turtas nedraustas, signalizacija neįrengta.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyti įtariamieji, tai rajono gyventojai: 18-metis Ž. R., 21-erių V. D. ir 19-metis G. Š.

Gegužės 12 d. 73-ejų ignalinietė pranešė, kad jai į fiksuoto ryšio telefoną paskambino asmuo, prisistatęs pažįstamu gyventoju, ir pranešė apie padarytą eismo įvykį, kurio metu buvo sužalotas vaikas ir reikalingi pinigai, kad nebūtų informuota policija. Iš pranešėjos sukčius išviliojo 2000 Lt.

Nustatytas įtariamasis, tai Alytaus miesto 31-erių gyventojas R. Č.

Liepos 4 d. UAB „Legra“ komercijos direktoriaus pranešė, kad iš nesaugomos įmonei priklausančios teritorijos, esančios Kazitiškio sen., Galų k., pagrobtas bendrovei priklausantis automobilis VAZ-21214. Turtas nedraustas. Nuostolis – 1117 Lt. Automobilis surastas Kazitiškio sen., miške prie Rupinskų k.

Įtariamasis – rajono 40-metis gyventojas S. T.

Liepos 25 d. gyventoja pranešė, kad Linkmenų k., apgadinus pakabinamą spyną, įsibrauta į pievoje stovinčios mobilios melžimo aikštelės saugyklą, iš kurios pagrobtas vakuumo siurblys. Žala – 5000 Lt. Turtas nedraustas, signalizacija neįrengta.

Liepos 30 d. Kimbariškės k., iš palikto UAB „Aukštaitijos traktas“ priklausančio plentvolio pavogtas akumuliatorius, o išlaužus kuro baką, išleista apie 100 litrų dyzelinio kuro.

Rugpjūčio 27 d. pranešta, kad Mikalavo k. nuo UAB „Costum“ priklausančio traktoriaus „Belarus“ pagrobtas užvedimo starteris. Žala – 400 Lt. Turtas nedraustas, signalizacija neįrengta.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, jog padarius visus šiuos tris nusikalstamus įtariama – 40-metė Utenos r. gyventoja M. K.

Rugsėjo 18 d. ignalinietis pareiškė, kad Palaukiškės k. iš jam priklausančio miško sklypo pagrobta apie 12 kietmetrių beržo medienos. Žala – 2000 Lt. Turtas nedraustas.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyti įtariamieji, tai rajono gyventojai: 46-erių K. J. ir 43-ejų S. T.

Spalio 2 d. gyventoja pareiškė, kad Tverečiuje iš jos sūnaus pagrobtas mobiliojo ryšio telefonas NOKIA 2600, kainuojantis 150 litų.

Nustatytas įtariamasis, tai 21-erių rajono gyventojas D. P.

Spalio 4 d. vilnietis pranešė, kad Ažvinčių k., išdaužus namo lango stiklą, įsibrauta į statomą gyvenamąjį namą ir pavogti įvairūs elektriniai instrumentai, elektros kabeliai, žvejybos įrankiai, guminė valtis, kirvis „Fiskars“ ir kiti daiktai. Turtas nedraustas, signalizacija neįrengta.

Nustatyti įtariamieji, tai 37-erių Trakų r. gyventojas I. O. ir 28-erių Vilniaus gyventojas A. K.

Spalio 8 d. ignalinietis pranešė, kad Ignalinoje, Liepų g., pagrobtas jam priklausantis lengvasis automobilis „Audi 80“, kuris stovėjo automobilių stovėjimo aikštelėje šalia daugiabučio. Žala – 1000 Lt. Automobilis draustas, signalizacija neįrengta.

Spalio 8 d. Ignalinoje, iš automobilių stovėjimo aikštelės Aukštaičių g., pasikėsinta pagrobti N. Daugėliškio sen., Dikiškės k. gyventojai O. G. priklausantį lengvąjį automobilį „Kia Pregio“. Transporto priemonė apdrausta, signalizacija neįrengta.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyti abu šiuos nusikaltimus padarę įtariamieji, tai 23-ejų rajono gyventojas D. P. ir 20-metis ignalinietis I. G.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje