Skip to content

Valdžia ne tik pinigais kvepia

MI informacija

Naktinė koalicija šeštadienio naktį Seimo pirmininko pirmuoju pavaduotoju išsirinko Darbo partijos atstovą Vytautą Gabšį, o eiliniu pirmininko pavaduotoju tapo „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narys Kęstas Komskis.

Didelio triukšmo dėl šio naktinio žygio nebuvo. Ir tai suprantama: juk tai ne kokia nors mokesčių reforma, po kurios žiniasklaidai teko mokėti tokius pat mokesčius, kaip ir visiems rinkos dalyviams. Žiniasklaidos magnatų kišenės nenukentėjo, o tai, kad į valdžią atėjo žmonės, nelabai sutariantys su įstatymu ­– tai kas čia tokio? Galų gale, jeigu kas nors su kokiu nors įstatymu nesutaria, tai būdamas valdžioje galės tą įstatymą pataisyti.

Na, kas čia tokio, kad už tvarką ir teisingumą „kovojančios“ partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys K. Komskis niekaip neatsikrato kontrabandos boso šleifo. Byla jam neiškelta ir nėra ko kalbėti apie tai, esą Komskių valdomoje Šilutėje nei teisėtvarka, nei teisėsauga nė cyptelėti nedrįsta: juk respublikiniai „organai“ irgi necypsi. Matote, kaip žmogus šmeižiamas.

Taigi ir kaltinimai, esą rinkimai Komskių tėvonijoje irgi buvo suklastoti, atleiskite, laužti iš piršto (kaip sako Komskių šalininkai), nes K. Komskis į Seimą buvo išrinktas pagal sąrašą. Štai jeigu Šilutės–Pagėgių rinkimų apygardoje būtų nugalėjęs ne socialdemokratas Artūras Skardžius, tada, pavyduoliai sako, gal ir balsavimo rezultatai būtų buvę panaikinti, o dabar, kaip sako aukščiausi „organai“, „vsio zakonno“ (viskas teisėta).

O darbietis V. Gabšys kuo nusikalto? Na, apkaltino žmogų sukčiavimu, kartu su partijos vadu Viktoru Uspaskichu ir dar keliais bendrapartiečiais, bet juk teismo dar nebuvo. Ir greičiausiai nebus, nes Seimo naktinės koalicijos nariai jau pradėjo svarstyti, esą byla politinė.

Šiaip tai jie, žinoma, teisūs, juk visa košė užvirė dėl Darbo partijos, girdi, šventasis Viktoras su kitais apaštalais keletą milijonų mokesčių nuslėpė, nesumokėjo. Bet kaip nuo senų laikų sakoma: iš valstybės vogti galima, o teismo, pasikartosiu, nebuvo ir nebus, nes jau ir „Drąsos kelias“ vargšus politikus, kuriuos „organai“ nuskriausti nori, žadėjo paremti, žinoma, ne už dyką, o už paramą Neringai Venckienei, kad ir šios tie „organai“ Seime nebepasiektų. Kaip sakoma, ranka ranką plauna.

Tiesa, net pačioje naktinėje koalicijoje atsirado nepritariančių pastarajam naktiniam žygiui. Štai tikrasis socialdemokratas Vytenis Andriukaitis ėmė ir pasipiktino…

Priminsiu užmiršusiems, kad dabartiniai socialdemokratai atsirado, kai į V. Andriukaičio ir kitų socialdemokratų partiją įsiliejo dėdėpistai – buvę komunistai, praėję grūdinančią sovietišką vogimo mokyklą. Turbūt ne šiaip sau dabar, kai naktinė koalicija pradėjo skirstytis ministerijas, jų svorį jie nustatė ne pagal ministerijų svarbą Lietuvos gyvenime, o pagal tai, kiek kuri ministerija iš Briuselio pinigų gauna: gal todėl, kad iš turtingesnės daugiau pavogti galima?

Taigi, V. Andriukaitis pasipiktino, kad socdemų vadovybė, paskubėjusi išrinkti į valdžią V. Gabšį, taiko dvigubus standartus ir laužo savo pažadus neskirti į aukštus postus žmonių, kaltinamų nusikaltimais. Jis net naiviai stebėjosi, kaip čia gali būti: socialdemokratas Romas Adomavičius, įtariamas paėmęs kyšį, Vilniaus mero pavaduotoju būti negali, o V. Gabšys, kuriam jau ir kaltinimai pareikšti, gali būti Seimo pirmininko pirmuoju pavaduotoju?

V. Andriukaitis balsavo prieš V. Gabšio išrinkimą. Bet ką čia pavieniai išsišokėliai gali padaryti, jeigu koalicija, kaip sakė Juozas Olekas, taip nusprendė. Galų gale, dabar naktinė koalicija turi konstitucinę daugumą ir visiems, tarp jų ir Prezidentei, gali parodyti, kas Lietuvoje šeimininkas. Reikės – ir Prezidentę iš posto išvers. Juk valdžia toookiais pinigais kvepia. Tiesa, ne tik pinigais – ir kitos smarvės esama, bet čia jau smulkmenos: nepatinka – neuostykit.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje