Skip to content

Kontrabandininkas pasislėpė medyje

MI informacija

Antradienį vakare du Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės patruliai Švenčionių r., už kilometro nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos, pastebėjo grupelę asmenų. Mišku ėję vyrai nešė juoda plėvele apvyniotus ryšulius. Nešikai, pamatę VSAT pareigūnus, metė krovinį ir spruko skirtingomis kryptimis. Du vyrus pasieniečiai čia pat prisivijo ir sulaikė. Pasinaudoję tamsa trys bėgliai dingo miške. Įvykio vietoje VSAT pareigūnai aptiko 8 dėžes cigarečių „Fest“. Visi 4 tūkst. pakelių buvo pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Pabėgusių kontrabandininkų paieškai ir vietovės šukavimui buvo pasitelkta daugiau pasieniečių, tarp jų – kinologas su tarnybine vokiečių avigane Aira.

Keturkojė prie cigarečių aptikimo vietos iškart užuodė pėdsakus ir jais pasieniečius nuvedė bėglių pasišalinimo kryptimi. Aira tamsoje sekė apie kilometrą, kol staiga puolė prie vieno medžio, užvertusi galvą, pradėjo įnirtingai loti. Paskui vokiečių aviganę sekę pasieniečiai medyje išvydo vyrą. Jis kamienu buvo užsliuogęs į maždaug 4 m aukštį. Įtariamasis cigarečių nešikas, matyt, tikėjosi, kad vietoves šukavę pasieniečiai jo tamsoje nepastebės. VSAT pareigūnai jam liepė lipti iš medžio. Vis žvilgčiodamas į Airą, vyras pakluso ir pasiekė žemę. Paaiškėjo, kad tai 28-erių Vilniaus r. gyventojas. Jis taip pat buvo sulaikytas.

Tęsdami vietovės apžiūrą kelyje, už 1,5 km nuo sienos pasieniečiai aptiko stovintį automobilį „Opel Frontera“. Jame buvo trys vyrai. Jie irgi buvo sulaikyti ir pristatyti į užkardą.

Apklausos metu paaiškėjo, kad visi šeši sulaikytieji – Vilniaus miesto bei rajono gyventojai. Šalia cigarečių dėžių įkliuvusiems 22-ejų ir 28-erių metų vyrams dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėtos administracinių bylų teisenos. Jiems, kaip ir likusiems keturiems vilniečiams, įteikti šaukimai atvykti į dar vieną apklausą užkardoje.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje